Čínske rezance
Čínske rezance

Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou

morkapredatorka - fotkamorkapredatorka, 12. marca 2019

Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim Zobraziť celý popisToto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako si to predstavujem. Už sa k tomu blížim - ešte tam nie som na 100 % ale musím povedať, že tentokrát už to stojí za zverejnenie :) Tak snáď Vás nesklamem. Rozpis surovín bude približný a na zhruba 1 porciu. 100 g ryžových rezancov to presne byť nemusí, možno je to menej, ale odhadom by to malo byť trocha - na jednu porciu.

1
porcia
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
5 PL
5 PL (Kikkoman)
1 PL (Kikkoman)
2 PL
2 ks (alebo huby shitake)
1 ks
1/4 ks
kúsok (nemusí byť)
1 ČL (Vitana)
1 pl
1 a pol ČL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do misky s korením na čínu a olejom, premiešame a necháme postať v chladničke aspoň na hodinu, ideálne však cez noc.

  2. 2

    Rozpálime ideálne kvalitný wok alebo aspoň inú hlbšiu panvicu, keď je naozaj poriadne rozpálený, tak doň hodíme mäso a prudko opekáme, až kým nemá krásnu zlatú farbu, zapneme naplno digestor :D

  3. 3

    Zeleninu si nakrájame: mrkvu na tenké rezančeky, šampiňóny na tenké plátky, alebo ak používame shitake alebo judášovo ucho tak ak máme sušené, najskôr namočíme a potom pokrájame, pór nakrájame na tenké šikmé kolieska (ako sa krája metrový koláč:D)

  4. 4

    Zelenina je nakrájaná a mäsko krásne, tak ju k nemu šupneme a opekáme, taktiež prudšie aby sa nerozvarila. Tu už môžeme pridať sójovky, s tmavou opatrne, radšej menej a potom pridať, ide tu hlavne o peknú farbu, ktorú nám spraví. A svetlú sójovku lejem len tak od oka, tej kľudne viacej, množstvo je uvedené iba cca. Soľ ani nedávam.

  5. 5

    Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Mäsovu zmes máme pekne opečenú, teraz si vo vode rozriedime škrob a prilejeme k mäsu, získa peknú konzistenciu :) Už to iba chvíľku prehrejeme na panvici a môžeme pridať uvarené ryžové rezance, opäť troška pridáme a opekáme spolu s rezancami. Teraz je papanica hotová a môžeme ju rýchlo zbaštiť. Dobrú chuť :* (snáď som nič nezabudla)

Diskusia k receptu

fialka49
Tieto rezance robievam veľmi často s malými obmenami, ale nezahusťujem škrobom. Je to výborné a ľahké. Raz som nemala ryžové rezance, použila som obyčajné a nič som nepokazila, chutilo všetkým.
1x haji
markussk
Pridal som arašidy a 2 strúčiky cesnaku a topka! :D _
Ďakujem za receptík...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia