Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance s cuketou fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 21. februára 2018
Ryžové rezance s cuketou (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Dnes som zvolila taký ľahší obed ale chutilo.

20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 10 cm
 kúsok
 kúsok
 trocha




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny. Neuvádzam presný pomer surovín. To si každý musí dať podľa seba pre koľkých varí.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak si očistíme, pór nakrájame na kolieska cibuľu na menšie kúsky, taktiež aj slaninku a všetko pridávame tak ako krájame na panvicu. Hneď za tým nasleduje stopkový zeler a na menšie kúsky nakrájanú cuketa. Keď sa nám to dusí asi tak 5 minút dáme tam údenú papriku ja som ešte pridala trochu kurkumy a pretlačený cesnak a vývar. Nesolila som lebo som dávala údený syr, tak aby to nebolo slané. Dosolila som až na tanieri.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po piatich minútach pridáme maslo, nastrúhaný syr a smotanu, necháme trochu redukovať odstavíme a hotovo.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým sme si ale uvarili aj rezance.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do rezancov pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame, aby sa nám chute dobre spojili.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a servírujeme.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je to aj rýchle aj jednoduché a hlavne že nám chutilo a obed bol raz dva uvarený.

    Ryžové rezance s cuketou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cesminaz
Ryzove cestoviny mam velmi rada :-) Mozes povedat kde si ich kupila?
sonulienka
U nás v Banskej Bystrici v Kasuflande tam ich mávajú aj tenké tie kupúvam pre dcéru má bezlepkovú diétu.
1x haji
evanaaa
Rezance dostať aj v Bille, širšie, aj tenké.....inak, dobre to na tom tanieri vypadá.....
haji
Bezva receptík, jednoduché a chutné jídlo. Kouzlo rýžových nudlí jsem objevila díky @Mitzy a patří jí můj velký dík. Jsou rychle hotové, lehké a v kombinaci se zeleninou velmi chutné. Také jsem podlehla stopkovému celeru, je to velmi příjemná zelenina.
sonulienka
@Haji áno máš pravdu ja som si ich tiež obľúbila lebo dcéra má bezlepkovú diétu. Manžel sa mi síce smeje, keď varím alebo pečiem také aby mohla aj dcéra lebo nikdy neviem kedy príde a mala som jej čo ponúknuť, že či si myslím, že ona si nevie pripraviť. Ale ja som si už na to zvykla a aj mi to chutí. A ryžové rezance tiež veľmi často robievam inak vždy vymyslím niečo iné k nim.
2x haji a sashan
staja
Vyzerá to výborne, určite vyskúšam. Tie rezance aj varíš alebo len zaleješ a necháš postáť?
pivonka
Mám veľmi rada cestoviny, pšeničné, to mi vytvára akýsi blok vyskúšať aj ryžové. Tvoj recept vyzerá veľmi chutne, možno sa naštartujem a vyskúšam.
sonulienka
@Staja dva minúty sa varia potom vypnem a ešte ich nechám pokiaľ nezmäknú a až potom zlievam. Ďakujem za komentík.
@Pivonka vyskúšaj fakt sú výborné a ďakujem aj Tebe.
haji
@Pivonka (22.2.2018 09:32)
Také jsem to tak měla, bo jsem "semolinová" - mám ráda tuhší těstoviny. Nasměrovala jsem se k ryžovým těstovinám a na první šup jsme se zkamarádily. Samotnou mě to překvapilo. Chce to vyzkoušet. Je tam opravdu rozdíl - lehkost jak při konzumaci, tak v trávení. U mě úspěch. Jasné, že to střídám, semolina je semolina.
haji
@Staja (22.2.2018 07:51)
Minule jsem spěchala, jen zalila, ocedila a ostaly, potvorky tuhé, nedodělané. @Sonulienka správně píše, projít varem, nechat postát - udělat testík a pak slít. Poradila jsem si, vložila k zelenině a ještě chvíli se dodělávalo dokopy.
siisa
Tiež mám rada ryžové rezance a toto vyzerá veľmi dobre.....vyskúšam :) Vďaka za receptík .
sonulienka
@Siisa ďakujem, vyskúšaj možno Ti pochutia tak ako nám. Ja rada vymýšľam a skúšam recepty a tento sa naozaj podaril a chutilo nám.
mitzy
Krásne fotky, určite veľmi dobrý obed.
evanaaa
@Staja , @Haji , ja tie rezance len zalievam vriacou vodou, nechám kým nie sú dostatočne mäkké, inak to nerobím, len prvý raz som ich minútu, dve varila a potom už nikdy tak, boli kašovité. Mám misku do ktorej presne zapadne sitko, dám tam rezance, zalejem doplna vriacou vodou a prikryjem. Potom len sitko vytiahnem aj s rezancami a vodu vylejem. Ale možnože záleží aj na druhu rezancov, ja kupujem väčšinou v Bille takú žltú kocku.
sonulienka
@Evanaaa tak ja kupujem len tieto čo sú na obrázku a na tých je napísané presne citujem.:- Ryžové rezance vložte do vlažnej vody a nechajte 30 minút odstáť, vodu sceďte a nechajte odkvapkať. Potom ich vložte do vriacej vody a varte asi 2 minúty a sceďte Prepláchnite studenou vodou aby sa nezlepili a môžete podávať.
Ale posledne som nestíhala tak som ich rovno vložila do vriacej vody a po 2 minútach vypla a ešte som ich tam trochu nechala tak ako som už aj vyššie písala a neboli zlepené vôbec. Ja som ešte nevidela alebo som si asi nevšimla tie v Bille keď pôjdem najbližšie musím si všimnúť a ak ich budú mať určite si kúpim a vyskúšam aj tie. Ale dobre vedieť viac spôsobov.
staja
@Evanaaa (22.2.2018 18:20)

Takto ako ty robievam aj ja, ale to som mala také tenšie rezance a tiež som niekde počula, že keď sa varia podľa návodu na obale, zostane z nich kaša. Je možné, že tieto širšie možno 1-2 minúty povariť. V každom prípade som rada, že ste sa podelili so skúsenosťami. Ďakujem.
sonulienka
Veď práve dievčence o tom je táto naša varecha aby sme si predávali skúsenosti.
A držte mi palce zamiesila som si na kváskový chlebík.
evanaaa
Ešte raz sa ozvem - tá žltá kocka sú tenké rezance - niťovky, ale tie širšie sú v zelenom obale (zelená kockal A je na nich napísané (Na tých tenkých) : Ryžové rezance vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme 4-6 min. Po uvarení precedíme a necháme odkvapkať. No ak by som to tak robila, neviem, čo by som v hrnci mala. Inak, mám aj tie druhé, teraz som si všimla, čo sú na obrázku, uvidím, ako na ne.....
kimlo
Ja robievam tie tenké ryžové rezance tak že nechám zovrieť vodu, potom vypnem a rezance do nej ponorím na 2 minuty. V návode je tiež písané variť, ale keby som to spravil tak sú na kašu.
sonulienka
Ja robievam aj tenké ale od tohoto istého výrobcu. A varím ich asi 2 minúty ale ešte ani raz som nemala kašu a robievam ich už roky lebo keď príde dcéra jej do vývaru dávam tieto rezance.
A ani tieto neboli na kašu a boli dobré dokonca som ich ani nejak nepremývala len trocha opláchla a rozmiešala so zeleninou.
Zatiaľ som ešte nemala zlú skúsenosť s týmito rezancami a dúfam, že to tak aj ostane.
marianne
Ja ich len zalejem vriacou vodou ako čaj a nechám 2-3 minútky lúhovať,sú akurát... sú veľmi vďačné na rýchlu úpravu,keď suri čas.Par olív, avokádo, sušených rajčín,prsutu jeden platok s kvapkou olivového oleja a basta do pár minút na stole... najobľúbenejší obed v lete




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia