Ryžové placky s chia semienkami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 27. januára 2016

V podstate je to taký minimalistický ryžový nákyp, na ktorom máte zo všetkých strán chrumkavý povrch, no a to je predsa super :) recept Zobraziť celý popisV podstate je to taký minimalistický ryžový nákyp, na ktorom máte zo všetkých strán chrumkavý povrch, no a to je predsa super :) recept videný na: Dobruchut. azet.

24 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

250 g uvarená
2 ks
1-2 PL
0,5 dl
1 ČL
2 PL
4-5 PL
1 ČL
1 štipka
1 ks
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Ak máte uvarenú ryžu, ktorá Vám ostala použite tú, ak nie jednoducho si ju uvarte v jemne osolenej vode a sceďte. Do vychladenej ryže pridáme všetky suroviny, med, vajce, škoricu ,mlieko, chia, múku, nastrúhané jablká aj so šupkou a citrónovú šťavu.

    Ryžové placky s chia semienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiešame cesto, necháme ho 30 minút odpočívať, ak sa Vám zdá riedke počkajte, nepridávajte hneď múku, chia semienka si do seba potiahnu časť tekutiny. Na panvicu dáme za pol malej kávovej lyžičky tuku. Ked sa rozohreje za pomoci lyžičky do horúceho kladieme kôpky cesta a sploštíme na placku. Opečieme z oboch strán do ružova. Ja som polovicu robila na voňavom kokosovom a druhú na prepustenom masle a neviem povedať, ktoré boli chutnejšie, lebo mi chutili oboje :)

    Ryžové placky s chia semienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Boli také trošku strapaté, ale to nevadí, aj my sme rozkošné keď sme trochu strapaté:) Nakladieme na tanier, ja som mala v mrazáku ešte ríbezle, také kyslé sa k tomu hodilo a pokvapkala som ich datlovým sirupom a veru to bolo dobré :)

Diskusia k receptu

havino
no mne by si ulahodila, normálne si chuť viem predstaviť, ked ja ryžu môžem furt a stále a na sladko tiež, no o tej rozkošnej strapatosti podumem či pravdu píšeš :-)
babkamt
šikovný recept, ako sa dá spotrebovať aj zvyšok uvarenej ryže a vykúzliť z nej túto dobrotu.
kukulienka71
už som si ryžový nákyp obľúbila, aj opečený som robila, tak by mi tvoje placky(dokonca obohatené o chia) iste chutili. Máš skoro 3D fotky:-) krása, 5*, KK.
zuzanka1367
@babkamt ,@kukulienka71 taká dobrá chutná recyklácia to je :) Ja už naschvál varím ryžu tak, aby mi ostala, lebo je kopa dobrých receptov na jej druhotné využitie. Dobre sa to fotí, keď slniečko svieti :) Vďaka dievčatá.
radost
po VARECHE zháňam zababku recept pre babku..tento čoskoro bude ...raz-po úprave -naslano..potom takto nasladko..
ďakujem srdečne..šikovné dievčatko..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia