Ryžové knedličky

Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.
  2. Morčaco-hubové ragú: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Šampiňóny rozštvrtíme. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky. V panvici na oleji opečieme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a pražíme.
  3. Hotové šampiňóny preložíme na tanier, v tej istej panvici opečieme mäso, posypeme mletou paprikou, soľou, korením a podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť, a potom podlejeme vývarom a smotanou. Pridáme šampiňóny a povaríme ešte päť minút.