Ryžové guľky

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni stále miešame. Keď ryža spotrebuje všetok vývar, pridáme nastrúhaný parmezán a necháme ryžu mierne vychladnúť. Pridáme vajce, soľ a korenie.
  2. Mozarrellu nakrájame na kocky. V panvici rozpálime olej, z ryže vyformujeme guľky, urobíme jamku a do každej vložíme kúsok mozzarelly. Jamku uzavrieme, guľky vyváľame v múke a potom v strúhanke, vypražíme a uložíme na papier z kuchynskej rolky.
  3. Paradajková salsa: Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme nakrájanú šalotku, cesnak a krátko restujeme. Pridáme drvené paradajky, soľ, korenie a necháme krátko prevariť.