Ryžová štrúdľa

izabella929 - fotkaizabella929, 27. januára 2012

Zostala nám od včera ryža v mlieku a dnes sme mali chuť na niečo sladké...využila som túto ryžu . V chladničke som mala zbytok Zobraziť celý popisZostala nám od včera ryža v mlieku a dnes sme mali chuť na niečo sladké...využila som túto ryžu . V chladničke som mala zbytok lístkového cesta a tak som to dala do kopy a je z toho vynikajúca štrúdľa...

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 balenia
180 g
8 dl
100 g
4 ks
150 g
1 balíček
1 citronu
 podľa chuti
1 na potretie a lyžica masla..




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, lebo som ani nemysla, že sa to tak krásne vydarí...ryžu som uvarila s cukrom, vanilkou a štipkou soli..kým bola ryža horúca, pridala som k nej heru a pomiešala..vajcia som rozdelila..žltky som vymiešala s cukrom do peny a pridala som k nim aj citronovú kôru..bielka som vyšlahala do tvrdej peny a zmiešala so žltkami .Túto hmotu so m opatrne zmiešala s ryžou.Lístkové cesto som rozrezala na 4 časti a každú časť som vyvaľkala na veľmi tenký plát. Všetky 4 časti na rovnakú veľkosť.Vyvaľkané plátky cesta som každý osobitne potrela roztopeným maslom a ukladala na seba.Na posledný nateretý plát som uložila plnku po dlžke do radu/nie pocej ploche cesta/.

  2. 2

    Na vrch ryžovej plnky som dala čierne ríbezle, ktoré nám zostali od včera.Okreje cesta som potrela bielkom, aby držalo spolu..vrch cesta som potrela vajíčkom.Trúbu som zohriala na 200 st. a piekla som štrúdľu 20 min. Hotovú, pokrájala a posypala cukrom..ak to vyskúšate, tak vám prajem dobrú chuť..

Diskusia k receptu

lucincek
fiiiha:) zaujímavé, ale určite veľmi chutné:D
ukladám
zvoncek
nuž, aj to môže byť,inak blahoželám k využitiu prebytkov z chladničky,
ukladám do KK
hubata
Ha ..... dobré využitie zbytkov, ani by ma to nenapadlo varenú ryžu piecť v ceste. Super nápad, ukladám .... keby niečo do KK. Vďaka.
izabella929
@zvoncek , ďakujem pekne..škoda dobrej sladkej ryže, tak som to využila a bolo nové jedlo a aké fajn chrumkavé...)
izabella929
@tykadielko , výborné...a ešte som uvažovala, že kebyže mi zvýši viac šťavy z čiernych ríbezlí, urobila by som k tomu fajnú omáčku...kôli tomu sa mi neoplatilo otvárať ďalší pohár a zase by som musela urobiť zmrzlinu, aby sme využili aj ovocie..
samanka
pre mňa výýýborná kombinácia, ryžu môžem na akýkoľvek spôsob, vyskúšam, či to skonzumuje aj moje domáce osadenstvo...
matata1
@izabella929 ajja sa držím hesla "ani zrno nazmar", doslova neznášam plytvanie. Táto tvoja recyklácia sa mi veľmi páči. Len neviem, či mi niekedy ostane ryža v mlieku, lebo tú mám veľmi rada aj studenú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia