Ryža s kapustou - zdravá rýchlovka

Autor receptu: mariamka

Vyčítala som to zo stránky "Receptár - Z pekáča Jula Viršíka". Veľmi chutné, "ženské",, ale aj celkom univerzálne jedlo. Troška zaváňa Indiou. Ale naozaj len troška :)

Postup

  1. Ryžu uvaríme klasicky, ako sme zvyknutí. Dusíme, alebo varíme. Dnes som zvolila varenie. Je jedno, v akom množstve vody /zväčša vo veľkom/, proste nasypte do vriacej osolenej vody ryžu a po 15 min. sceďte. To je celé.
  2. Na oleji speníme kurkumu a karí.
  3. Vhodíme kapustu nakrájanú "ledabolo" :) a oprážame. Podlejeme troškou vody a dusíme cca 15 min. do "chrumkava".
  4. V závere prihodíme ryžu, zakryjeme, a necháme "dôjsť".
  5. Nevedela som sa toho dojesť. Kto nevyskúša, neuverí :)