Rýchly závin

wildrane - fotkawildrane, 27. januára 2014
Rýchly závin
Foto: wildrane

receptík od kolegyne z práce

10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
220 g
štipka
250 g
2 ks
 na potretie




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, štipku soli a smotanu v miske spracujeme na pevnejšie cesto, ide to rýchle. Cesto dáme na pomúčenu dosku, rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme.

  2. 2

    Na jedno cesto som dala mletý mak, postrúhané jablká, cukor a zvinula do rolády. Na druhé tvaroh, cukor a škoricu, tak isto zvinula do rolády.

  3. 3

    Oba cestá som preložila na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela vyšlahaným vajcom a dal piecť do vopred vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu

wildrane
hmmm... receptík (y) som pridávala včera 27.1.2014 nie 26.1. - to som nemala ani recept ani upečené :D
giussa
mne sa vidí to cesto v prostriedku surové...či?
wildrane
bolo vláčne, šťavnaté, mäkučké. Je pravda že závin nenarastie tak ako kysnutý, ale je naozaj výborný, rýchly a hlavne netreba čakať na vykysnutie,obsahuje bežné suroviny, ktoré ma väčšina gazdiniek doma, dá sa naplniť čímkoľvek, na čo ma človek chuť ( nutela, tvaroch, mak, lekvár)
douglas
Podobné rcp na takéto druhy poznám a sú to veľmi vďačné cestá. Ja často robím obdobné; Niekedy závin, inokedy len vyváľám na dve rovnaké obdĺžniky a plním špenátom a šunkou, alebo dokonca aj rybičkami z konzervy, atď., alebo nasladko - jabĺčková náplň. Sú vďačné slané i sladké koláče a každý z "mojich" stravníkov ich má rád. Nech sa darí :).
milanko778
určite je to chutný závin.... mne sa páči tvaroh posypať mletými orechami.....
jozka2
tvaroh a mlete orechy,hmmm,zvlastna kombinacia,cesto je upecene len trosku zvlhlo preto vyzera ako nedopecene,nie je potrete ani maslom ani struhanka,ktora vlhkost z jablk a tvarohu vsiakne,maslo zasa nepusti stavu do cesta.
sedmoskaredka
sranda, zrovna včera 14:01 som pisala do komentaru k inej makovej štrúdli s višňami, že :
Ja som si v poslednej dobe zvykla robiť neťahanú štrúdlu z 300g múky, štipky soli, 1 vajca a 1 šľahačkovej smotany. Cesto je rýchlo hotové a naplnené na prasknutie makovou plnkou chutí takmer ako ozajstná štrúdla.
Od toho tvojho receptu sa líši len vajíčkom v ceste a tomu prispôsobenom množstve múky. Vyskúšaj aj túto verziu, potom nám môžeš dať vedieť, ktorá chutí lepšie.
medovnicek
aj ja mám takéto cestá na záviny rada, tento tvoj si ukladám, lebo ho nepoznám
@methi šľahačková smotana má zvyčajne 200 - 250 ml




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia