Tvarohový koláč

Rýchly tvarohový koláč

Autor receptu: hviera

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s múkou, asi troma polievkovými lyžicami medu a jedným žĺtkom. Na vymastený, múkou vysypaný plech poroztláčame cesto, vrátane horných okrajov.
  2. Dáme do rúry predpiecť, cca 10 minút. Keď je cesto napoly upečené, vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.
  3. Medzitým vymiešame tvaroh, 1 žĺtok a med (asi 2 - 3 polievkové lyžice, podľa toho, kto má ako rád sladké). Podľa toho, aký máte tvaroh, je možné pridať kukuričný škrob (1 - 2 kávové lyžičky) a smotanu na šľahanie. Ak je tvaroh jemný, tieto sa dajú vynechať. Pridáme hrozienka, alebo čokoľvek iné. Mala som ešte otvorený v chladničke slivkový kompót, išiel tam aj ten.
  4. Zmes nanesieme na napoly upečené cesto a navrch ešte rozotrieme sneh ušľahaný z bielkov a práškového cukru a dopečieme (cca 20 - 30 minút).