Rýchly smotanovo-ovocný koláč
Autor receptu: sairaam
Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho
prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.
20-30 minút príprava |
20 minút na 200-180 °C |
Postup
- Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny
do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.
- Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu.
Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.
- Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie.
Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou
popritláčame.
Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami.
Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.