Rýchly smotanovo-ovocný koláč

sairaamSairaam, recept pridal: 20. apríla 2010 16:19Ďalšie jeho recepty

Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.

Suroviny

20-30
minút
príprava
20
minút
na 200-180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.

2

Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu. Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.

3

Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie. Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou popritláčame. Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami. Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 27. apríla 2010 o 10:02
    Už ho mám v KK , chuť šťavnatého koláčika nedá neurobiť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist