Rýchly smotanovo-ovocný koláč

sairaamSairaam, 65 ročná žena, Liptovský Mikuláš, 20. apríla 2010 16:19
Ďalšie jej recepty »

Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.

20-30 min
príprava
20 min
na 200-180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.

  2. 2

    Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu. Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.

  3. 3

    Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie. Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou popritláčame. Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami. Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist