Rýchly smotanovo-ovocný koláč

sairaamSairaam, recept pridal: 20. apríla 2010 16:19Ďalšie jeho recepty

Tento koláč patrí medzi moje obľúbené jedlá s rýchlou prípravou. Využije sa na jeho prípravu drobné ovocie, alebo zavarená rebarbora.

Suroviny

20-30
minút
príprava
20
minút
na 200-180 °C

Postup prípravy receptu

Vyšľaháme piškótové cesto s orechami obvyklým spôsobom. Ja dám všetky suroviny do šľahača a naraz vyšľahám do bublava.

Upečieme na papieri, alebo na vymastenom plechu. Necháme vychladnúť. Potom rozrežeme niťou, alebo dlhým nožom na dve tenké časti.

Jednu časť natrieme jednou pochúťkovou smotanou a naukladáme dohusta drobné ovocie. Čím pestrejšie, tým lepšie. Natrieme na to ďalšiu pochúťkovú smotanu a priložíme druhým cestom. Zľahka rukou popritláčame. Na vrch koláča natrieme, alebo nastriekame šľahačku a posypeme čokoládovými hoblinami. Doporučujem upiecť hneď dva koláče, lebo jeden bude určite málo.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • jerica, 27. apríla 2010 o 10:02
    Už ho mám v KK , chuť šťavnatého koláčika nedá neurobiť.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist