Piškótový koláč bez lepku

Rýchly piškótový bezlepkový koláč

Autor receptu: novalim

Letné koláče musia byť rýchle, jednoduché a podľa možností ovocné. A presne taký je náš dnešný. Nazvali sme ho rýchly piškótový bezlepkový koláč – na jednoduchý bezlepkový piškót sme pridali vrstvu broskýň a dosiahli tak osviežujúcu kombináciu chutí. Najmä deťom sa zavďačíte, pretože tento koláčik im bude veľmi chutiť. Recept, ktorý nájdete nižšie, je rozpočítaný na malú dávku do formy s priemerom 20 cm a na nízku výšku. Ak budete koláč dávať na plech, strojnásobte jednotlivé suroviny, aby ho b

8
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu a celé vajcia dáme do misky a ručným mixérom ich prešľaháme. Pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a znovu krátko prešľaháme.
  2. Bezlepkovú múku Novalim Promix PK špeciál preosejeme spolu s kypriacim práškom na vyšľahanú zmes a krátko premiešame.
  3. Nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm (ktorú sme vystlali papierom na pečenie a zľahka potreli tenkou vrstvou tuku) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 12 minút do zlatohneda.
  4. Na plnku rozmiešame Zlatý Klas alebo škrob v 50 ml vody. Zvyšných 200 ml vody dáme variť. Do zovretej vody pridáme rozmiešaný Zlatý Klas alebo kukuričný škrob a miešame do zhustnutia, kým nedosiahneme pudingovú konzistenciu.
  5. Necháme krátko vychladnúť, potom do pudingu vmiešame rozmixované broskyne (najlepšie to ide ponorným mixérom) a túto plnku nalejeme do tortovej formy na upečený piškót. Necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
  6. Podávame s čerstvým ovocím, koláčik si môžeme dozdobiť napríklad vyšľahanou šľahačkou. Prajeme vám dobrú chuť!