Rýchly Paleo chlebík

luckafabi - fotkaluckafabi, 6. augusta 2014
Rýchly Paleo chlebík
Foto: luckafabi

Zo všetkých jedál dňa mám najradšej raňajky a preto s nimi aj najviac experimentujem. Tento recept som objavila na jednej anglickej stránke (bohužial si Zobraziť celý popisZo všetkých jedál dňa mám najradšej raňajky a preto s nimi aj najviac experimentujem. Tento recept som objavila na jednej anglickej stránke (bohužial si nepamätám už kde..) ale trochu som si ho upravila. Je rýchly, ľahký, chutný, zdravý a hlavne si ho spravíte podľa vlastnej chuti (na sladko/sladko) Na upozornenie od varecháčov som zistila, že múka nie je Paleo (ospravedlňujem sa, nemám Paleo diétu, len ma tento recept zaujal). Tak kto teda nie je Paleo, ja používam celozrnnú múku.

1
porcia
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
30 g
30 ml
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Vymastíme si malú zapekaciu misku olivovým olejom, stačí trochu, len prstom.

  2. 2

    V malej miske zmiešame múku, kypriaci prášok a pridáme ocot.

  3. 3

    V druhej miske jemne vyšľaháme vajíčko a pridáme do misky s múkou. Pridáme štipku soli.

  4. 4

    Premisame a vylejeme do zapekacej misky. Dáme do mikrovlnky na približne 1 minútu a pol až dve minúty. Chlebík je hotový.

  5. 5

    Chlebík je super na rýchle a zdravé raňajky alebo ako príloha ku hlavnému jedlu. Dá sa spraviť na sladko alebo slano. Dá sa na ňho natrieť všeličo od arašidového masla až po slané syry a šunky. Ak chcete trochu sladšiu variáciu skúste pridať do cesta škoricu, alebo to zapiecť s čerstvým bobuľovým ovocím.

Diskusia k receptu

priroda
Beriem, len ta mikrovlnka mi nereze. Uz som tretiu podarovala.
Ake je nhradne riesenie? Rura?
katarina2511
Recept ma daleko od Paleo. Paleo Life style nepouziva psenicnu muku ani mikrovlnku. Skuste pouzit muku z mandli a piect to na mensom plechu.
1x luciak
luciak
naozaj by bolo vhodnejsie opravit nazov, lebo ludi, ktori s paleo este len zacinaju, to moze mylit.
1x ivitka
andiss
Ano, z mandlovej by uz bol paleo. Ale inac celkim fajn receptik. Da sa to piect aj v rure v mensej zapekacej forme? Lebo mikrovlnku nepouzivam... dakujem.
lenkav
Vyzera skvelo, nepoznala som vyznam slova paleo ale som si ho vygooglila :).Ked niekto drzi dietu paleo iste bude vediet zaklad ze tam nepatri celozrnna muka.. Ale luckafabi sa snazila dat chutny receptik s ktorym sa s nami chcela podelit...a za to jej davam 5 hviezdiciek ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia