Rýchly ovocný koláč

vlasatka - fotkavlasatka, 10. júna 2012
Rýchly ovocný koláč
Foto: vlasatka

ponúkam Vám recept na rýchly koláč. Môže sa pripraviť z hocijakého ovocia, ja som teraz robila jablkový, ale super je aj slivky+ tvaroh. Kto Zobraziť celý popisponúkam Vám recept na rýchly koláč. Môže sa pripraviť z hocijakého ovocia, ja som teraz robila jablkový, ale super je aj slivky+ tvaroh. Kto má čo rád.

Suroviny

280 g
150 g
0,5 dcl
0,5 dcl
2
1
150- 200 g




Postup

  1. 1

    Do misy dáme postupne suroviny ako sú uvedené. Ja zmiešam múku+ cukor+ PDP. Pridala som olej / v rámci zdravej výživy som teraz použila olivový/, mlieko a vajcia. Zamiešať vareškou a pridať kyslú smotanu. Cesto je troška hustejšie. Vyliať na menší plech. Na plech dávam papier na pečenie. Na cesto dajte ovocie a posypte posýpkou. Piecť asi pol hodinku na 175 stupňov C. Koláč je skoro ako kysnutý, cesto je nadýchané, lahodné.

Diskusia k receptu

malusa
Miesto smotany pouzivam aj jogurt,alebo kysle mlieko,jednoduchy a lahodny,doporucuji vyskusat!
tiziana
@vlasatka akú máš skúsenosť s iným ovocím, zostáva vždy navrchu koláča? lebo presne taký recept hľadám, aby som mohla dať čierne ríbezle, ktoré budú pekne ho sedieť hore na koláči :)))
marianne69
Takéto rýchlovečky mám ja rada,ukladám a určite bude, u nás sa vypeká...
medovnicek
podobný recept mám od mamky, len do pol cesta sa pridáva smotana a je ozaj výborný a vďaka tej smotane je aj dlho vláčny
havino
ukladám, pekný ho máš, len zahryznúť, v poslednej dobe čo pečiem, sa mi veľmi páčia cestá s pochúťkovou smotanou, sa mi zdajú také vláčnejšie
olinka12
Mám rada jednoduché pečenie a ovocie už v záhade dozrieva určite vyskúšam aj tvoj receptík. Už aj uložím aby som naň nezabudla.
vlasatka
Ano, je vláčny aj dlho vyd rží vďaka tej smotane. Ja dávam vždy iba tú kyslú smotanu /veď viete ako: kalórie treba strážiť/ ale určite aj s 33 % môže byť super. Ale myslím, že už som aj jogurt dávala. Cesto je také tuhšie, ovocie neklesne na spodok ako pri piškótovom ceste. Robila som z toho cesta aj mafiny, dávala som na vrch košíkov čokoládu, ale ostala všetka na vrchu cesta, vôbec sa neprepadla do vnútra. Inak v origoš recepte som mala iba 50 g cukru, ale zdal sa mi málo sladký. Pretože ak sa použije kyselšie ovocie, je to potom veľmi kyslé. Ale kľudne môžete cukor aj ubrať, ak niekto nemá rád sladké.
vlasatka
pre tiziana - myslím, že môžeš tento rcp. použiť aj na ríbezle, lebo skutočne neprepadne na dno cesta, pekne drží na vrchu.
zuzana78
vyzera super a na tvojom je co na vrchu?a neni to moc oleja?500 ml je dost nie?
vlasatka
ja som dala na vrch jablká. mala som ešte zavárané postrúhané jabľčka, tak treba minúť
slaavka
Je naozaj velmi velmi mile, ako vsetky pisete, ze si to ukladate, lebo vyzera super.
Ja som sa ho napriklad snazila upiect. Dvakrat.
Po polhodine na 170 stupnov nie je hotovy, po hodine na 150 (pre istotu) nie je hotovy.
Mozete mi niekto vysvetlit, kde robim chybu, ak som dodrzala recept na 100 % presne? Kyslej smotany som dala 180 g. Kedze som netusila od coho ma zavisiet jej mnozstvo, zvolila som strednu cestu.
A dost ma to hneva,.. Skoda takych dobrych malin.
Ten prvy som piekla dve hodiny a potom bol samozrejme zoschnuty -_-
vlasatka
@slaavka mrzí ma, že sa nevydaril. ja som ho piekla x krát, nikdy sa mi nestalo žeby bol nedopečený. neviem, akú máš rúru na pečenie. ja mám 17 ročnú Moru klasika, nie teplovzdušnú, bez ventilátora. nebude to asi v tej smotane. piecť pri 150 st. C bude asi málo. mne rúra pečie dosť silno, tak zvyknem všetky koláče piecť tak, že ju vyhrejem na 200, vložím plech, stiahnem na 180 a pečiem. piškótu maximálne 25 min. včera som piekla kysnutý závin asi 45 min. chlieb 60 min. to určite musí stačiť. nebude sa ti kaziť rúra? skús ešte skontrolovať iné veci. ak ste ho skúšali niekto iný, napíšte, či sa vám vydaril, alebo nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia