Rýchly ovocný koláč (fotorecept)

Rýchly ovocný koláč (fotorecept)
Foto: bibia1
bibia1Bibia1, recept pridal: 1. októbra 2011 21:06Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik doniesol kolega na Michala a ja som sa nevedela dojesť, upiekla som ho dnes a znova sa ho neviem dojesť - zachráňte ma !

Suroviny

24
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo surovín pripravíme cesto.
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Žĺtky a cukor spolu vymiešame, kým nám zmes nezbledne.
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Postupne pridávame múku s kypriacim práškom, olej, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Rozlejeme ho na vymastený plech s papierom na pečenie.
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Rovnomerne rozotrieme, poukladáme na tenké plátky nakrájané broskyne, alebo iné ovocie, kto má čo rád,
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

zo 4 bielkov, ktoré nám zostali a z cukru vymiešame tuhý sneh a rozotrieme na ovocie
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

a nakoniec nasypeme posekané orechy a šup do trúby. Pečieme pomaly, ja som piekla pri 180 stupňoch asi 20 min., potom som pridala na 200 stupňov, aby sa zapiekol aj sneh a oriešky boli chrumkavé, stačí 3 minútky.
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 6

7

No a potom už len sladkú chuť, dúfam, že mi s tým pomôžete :).
Rýchly ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • torticka, 2. októbra 2011 o 10:32
    No, to je nádherný koláčik. Mňam, mňam.


  • katkaszaboova, 2. októbra 2011 o 10:57
    Vypadá báječne, mňam!


  • ketty3811, 2. októbra 2011 o 11:24
    krásny a jednoduchý koláčik.Také mám rada.:-)Pozerám,že suroviny mám všetky doma,žeby som ho poobede upiekla?:-)


  • jerrysea, 2. októbra 2011 o 11:24
    Už si nemusím viac trápiť hlavu, že čo dnes upiecť a tráviť čas za počítačom v tento krásny slnečný deň. Super rýchle a určite aj chutné!


  • sladkacokolada, 2. októbra 2011 o 12:15
    pekné, vyskúšam


  • mojack, 2. októbra 2011 o 12:16
    Jednoduhcy a urcite vyborny. Orechy trochu na sucho opražim a ide sa na to. Hm ..ale radsej kolač dalej odo mna.


  • danculka, 2. októbra 2011 o 12:16
    Aj dezertík je super...


  • ancicka, 2. októbra 2011 o 12:40
    na 1.


  • alexdidi, 2. októbra 2011 o 13:09
    Vyzerá výborne.....


  • hviezdickaz, 2. októbra 2011 o 13:14
    takyto robievame,ale s ribezlami ... je vyborny :)


  • tinca, 2. októbra 2011 o 13:51
    rýchly, málo surovín,také mám rada a navyše s broskyňami, mňam, už je v KK. @bibia1 a kráásne foto:)


  • angelheart, 2. októbra 2011 o 14:06
    určite vyskúšam, ukladám medzi rýchle koláčiky :)


  • marianne69, 2. októbra 2011 o 15:57
    naozaj vyzera vyborne


  • hubata, 2. októbra 2011 o 16:14
    Dobré univerzálne, rýchle cesto na široké použitie s čerstvým alebo zaváraným ovocím. Ukladám už len kvôli tomu rýchlemu cestu. Dostala som za igelitku jabĺk, mrknem či mi doma niečo nechýba a idem na to.


  • akeber, 2. októbra 2011 o 16:33
    1* ukladám :))


  • evanaaa, 2. októbra 2011 o 16:39
    Bibia, daruj-pošli nám a budeš zachránená ! Hubata, upeč aj za mňa (pre mňa).


  • 3sandra3, 2. októbra 2011 o 17:19
    pekný koláčik... také môžem vždy a zaraz


  • bibia1, 2. októbra 2011 o 17:35
    jéj, vďaka za toľké ohlasy, koláčik je naozaj rýchly, a veľmi chutný a šťavnatý, a tie pripečené oriešky, proste nebíčko v papuľke :)
    @evanaaa , joj, neskoro, už sme ho spapali :)


  • ketty3811, 2. októbra 2011 o 18:56
    Ja som ho dnes vyskúšala a všetkým chutil.:-)Keby som sem vedela pridať fotku,tak by som sa pochválila.Mala som ho aj na rovnakom tanieriku.:-))Ešte raz ďakujem za chutný a rýchly receptík.:-)


  • bibia1, 2. októbra 2011 o 19:40
    @ketty3811 to som rada, že chutil, aj keď viem, že každá, ktorá ho vyskúša sa doň zamiluje tak, ako ja :)


  • nitranka, 2. októbra 2011 o 21:15
    Takéto môžem, vyskúšam!KK


  • cica2, 3. októbra 2011 o 20:12
    vyzerá úžasne, velmi pekne nafotené!:))


  • danila, 3. októbra 2011 o 20:37
    práve som ho urobila,už je pol plechu fuč,je výborný ďakujem za recept


  • bibia1, 4. októbra 2011 o 09:40
    ďakujem, Ivka
    @danila , ja som vedela :), som rada, že vám chutí :)


  • nika60, 10. októbra 2011 o 13:55
    Veľmi chutný a rýchly koláčik ďakujem za recept


  • bibia1, 15. októbra 2011 o 20:32
    nech sa páči, som rada :)


  • kaktusik, 2. marca 2012 o 17:50
    aj ja ho dnes vyskusam, uz dlho som nic nepiekla a dnes som si povedala, ze nastal cas aspon na nejaky rychly kolacik a toto celkom splna moje predstavy :) len mam este otazku - musim pouzit aj papier na pecenie? nestacil by len vymasteny a omuceny plech?


  • bibia1, 3. marca 2012 o 11:50
    @kaktusik dúfam, že vám bude chutiť
    jasné, stačí, každý tak, ako je zvyknutý


  • 30lenka, 6. mája 2012 o 11:59
    Vyskusany a mozem potvrdit ze vybornyyy :-D


  • bibia1, 6. mája 2012 o 21:21
    @30lenka som rada, že si napísala, a že chutil - vďaka


  • jackguelina2, 15. júna 2012 o 11:36
    koláčik je super,už ho robím druhý krát♥


  • bibia1, 15. júna 2012 o 12:08
    wau, tak to je pocta - ďakujem


  • jerica, 15. júna 2012 o 12:47
    Páči sa , hlavne , že je rýchlo a pritom chutne , určite si upečiem . Koláčiky ovocím - lahôdka :-)) začína sezóna ovocných koláčov - KK.


  • babinka, 26. augusta 2012 o 06:16
    chcela som skusit aj iny slivkovy kolacik, ako ten s posypkou, lebo sme ho uz mali 2x za sebou, tak som hladala volaco ine a nasla toto..... @bibia1 - to som minuly rok musela presvihnut, lebo odvtedy by som len podobne pekavala, to je uuuuuuzasny kolacik, robila som z mandloveho mlieka (bolo treba ho dat viacej), ubrala som z kazdeho cukru, piekla som o par minut dlhsie, pri zapekani sa sneh zrazu zacal velmi dvihat, vznikla velka pahorkatina a stupala a stupala. Tak som ruru hned vypla, nechala este minutku kolacik v teple a vybrala. Po par minutach sneh klesal, ale ustalil sa na vyske do jedneho centimentra. A to som uz nevydrzala a odkrojila si kusok, skutocne sa da papkat, jest, i zrat.... az je cloveku hanba, stat pri plechu a odkrojovat si kusok za kuskom. Vdaka za vynikajuci recept a prepac trochu vela pismen, este stale mam sladku spomienku :)))


  • bibia1, 27. augusta 2012 o 07:45
    @babinka som rada, že koláčik chutil, aj za krásne písmenká
    - ja som ho robila tiež nedávno, a zmizol rýchlosťou svetla z plechu, tak ti úplne rozumiem :)


  • ebaka, 25. októbra 2012 o 13:14
    Koláčik som práve chutnala,,,,je úúúúúžasne ľahučký.....robila som zo slivkami,mala som zamrazené ....dík za super recept


  • bibia1, 25. októbra 2012 o 13:23
    ďakujem za koment a hlavne, že ťa oslovil môj receptík a som rada, že chutil


  • lucia51184, 7. marca 2013 o 12:42
    Akurád ho pečiem,tak dúfam že sa mi podarí a bude taký výborný a pekný ako na obrázku,ďakujem za recep


  • bibia1, 7. marca 2013 o 12:53
    ďakujem,
    hlavne, že vám bude chutiť :)


  • brambora, 17. marca 2013 o 19:51
    Dnes som ho piekla a neviem preco, ale ten sneh mi zhorel. Po 10 minutach sa mi zacalo dymit s rury. Musela som ho zoskrabat a piect len tak bez snehu... Skoda, lebo vyzera uzasne. :(


  • bibia1, 18. marca 2013 o 08:07
    :D noo, stáva sa - ale veľká škoda :)


  • trcinka, 29. júna 2013 o 12:54
    Ten sneh je lepsie dat az . 3 -5 min. pred koncom na zapecenie, potom nezhori :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist