Rýchly medovník

egreska - fotkaegreska, 8. januára 2010
Rýchly medovník
Foto: egreska

Suroviny

CESTO:
3 ks
3 PL
30 dkg
40 dkg
250 g
1 čl
KRÉM:
1
250 g




Postup

  1. 1

    Uz som robila viacej medovnikov a marleniek ale tento receptik sa mi zda najjednoduchší,cesto je liate(roztieratelne) ,nie tuhe ako pri ostatnych...Všetky ingrediencie dame do misky a zalejeme roztopenym maslom,všetko mixerom vyšlahame..(ak chcete cesto kakaove,pridajte don kakao) ja som si nakreslila šablonu na pečiaci papier(velkost A4) a natrela cesto na hrubku asi 3 mm.

    Rýchly medovník  - obrázok 1
  2. 2

    Vyšlo mi 5 platov ale pouzila som len 4 .Ked ich je viac uz sa mi to zda suché.Pečieme na 180 st asi 5 min. treba sledovat! Nechame vychladnut .Zmaknute maslo si vyslahame a pridame salko,vyšlahame hladky krem a naplnime platy.Vrchny plat natrieme tiež a mozeme nan postruhat piaty plat ktory zmiešame s orechami. Nechame v chladničke do druheho dna.

    Rýchly medovník  - obrázok 2
  3. 3

    Na hlavnom obrazku je kakaova verzia,tato je bez.

    Rýchly medovník  - obrázok 3
  4. 4

    A celý...

    Rýchly medovník  - obrázok 4

Diskusia k receptu

uschi
Poznám marlenku, toto marlenka nie je.
egreska
Original marlenku pozna asi malokto..toto je niečo podobne ale o vela jednoduchšie..je to medovník.A nech to kazdy vola ako chce,chutí výborne..
hannah22
presne tak máš pravdu egreska, ale nieje to ani medovník lebo tam sa základ do cesta varí nad parou, ale skúsim aj tuto verziu, v marlenke som pláty natierala sirupom z cukru a rumu a do plnky dávala mleté orechy a rum..páa
egreska
Dakujem,ja viem,je to taka jedoducha verzia medovnika a som vdačna tomu kto ju vymyslel,pretoze uz som medovnikov a "marleniek" vyskušala hodne a vzdy som sa narobila ako kon.A kazdy recept je iny,treba len skušat a vybrat si ktory nam vyhovuje najviac.
isar
Tak jednoduchšie je ešte: kúpiť si hotové medovníkové pláty v Kauflande :))) a do plnky použiť namiesto masla dáky lacný tuk z kelímka. Aj to Salko sa dá nahradiť a už máme najlacnejšiu Marlenku poznačenú svetovou finančnou krízou. "Aj tak še dá, aj tak še dá..."
Ale pôvodný recept je O.K.
nympha
hotové meovníkové pláty chutia úplne inak ako domáce, robené...mám to odskúšané, domáce je domáce :D
egreska
presne tak,tieto su 100x lepšie ako kupené..a keby sme všetko nahradili niečím inym ,už by to nebol tento recept :-))
torticka
Prosím Vás, čo je to Marlenka, ešte som o takom recepte nepočula.
egreska
Marlenka je arménska medova torta ,ktora neobsahuje žiadne konzervanty ..receptov na marlenku je nespočetne vela ..toto nie je prava marlenka ale niečo podobne,strašne dobré..odporučam vyskušat..
1jurajko1
mňa z teba porazí:)Ty si aktívna na všetky strany:)Ako to prosím ťa všetko stíhaš?
egreska
ahoj sylvia :-)) no za chvílu už nebudem ,dufam že už pojdem do roboty čoskoro..:-))
tucika
marlenka ci medovník, ja tento "rychlovník" vyskúsam. som pracujúca zena a nemám moc casu na nárocnejsie vypekávanie. dakujem za recept! :)
mariaklara
Egreška, ďakujem, určite ho budem v najbližšej dobe robiť, už sa teším.
egreska
dufam, že aj u vas bude taký oblubený ako u nás :-))
jerica
@egreska Tvoje všetky recepty sú vynikajúce,tento rcp. na rýchli medovník si ukladám vyskúšam,dám Ti vedieť ako sa mi podaril(nepodaril), lebo aj mne dobre padlo od Teba, keď si napísala koment do môjho receptu na knedle že si robila podľa toho tie knedle,ako si bola spokojná.:-))))
tabeaa
najlepší...fakt nemá chybu, už sme raz skúšali nejaký recept na marlenku, no ale to bola hrúza, nie že roboty s tým bolo jak na kostole, ete sa to ani jesť nedalo, odvtedy mám úplnu averziu piecť niečo podobné. Viem že môj priateľ miluje marlenky a medovníky a musí si ich dať v každej kaviarni aj dve naraz :D tak som si povedala že teda vyskúšam ešte raz a padol mi do oka tvoj recept. Musím sa pochváliť že vyšiel úplne na 100% aj chuťovo fakt mňamka a hlavne mal veľký úspech u celej rodiny, tak mi ho nakázali spraviť znova..jedno veľké ďakujem :)
cistinka
Tiež som už vyskúšala veľa "zaručene originálnych" receptov na marlenku, či arménsky medovník....Tento recept nielenže je jednoduchší, ale hotový medovník je veľmi chutný a iný už robiť nebudem. Ďakujem @egreska :-))))
mirka111
robila som, je uuuuzasny. platy cisto medove aj kakaove, plnka cisto salkova aj kakaova a kombinacie tohoto :) ja som original marlenku nikdy nejedla, ale kamoska si kupovava a miluje ju. vravela, ze je to ono. odhliadnuc od originalneho receptu a podoby, je to proste jednoduchy a vynikajuci kolacik
egreska
tak tak ,čo tam po originále ked aj tento je dobrý :-)) som rada ,že chutilo ..
silvia68
idem to vyskúšať, marlenku mám rada, tak sa nám aspoň ujde väčší kúsok
anina43
Egreška tvoj recept je výborný už na prvý pohľad, určite vyskúšam , lebo sa hodí na Vianoce. aký veľký plech používaš ? ten so zrezaným okrajom ?
anina43
a mám po starosti, nebudem sa trápiť s cestom na medové rezy, pláty môžem potrieť kávou s rumom pierkom a do stredu môže isť marhuľový lekvár, čo na to povieš ?
egreska
@anina ano ,používam taký plytký plech na pečenie plátov..no neviem ako to myslíš,len s lekvarom ? či aj nejaku plnku ?
mirka111
tuto "marlenku" mam vyskusanu, mam pocit, ze dokonca to bol vas recet, ale na nejakej inej stranke. je fantasticka. dokonca moja kamoska, ktora je milovnickou marleky a kupuje si take tie uzasne drahe hotove v obchodoch "áchla" a povedala, ze je to ono. ale bez ohladu na toto, je to fantasticky kolacik, prave ho idem robit :)
matata1
@egreska práve som si vytlačila tento receptí, že vyskúšam, ale neviem koľko má vážiť to maslo do cesta a do plnky. 125 g alebo 250 g?
3sandra3
idem aj ja vyskúšať Marlenku podľa Teba. Dúfam, že sa mi podarí.
3sandra3
už mi odpočíva v chladničke a čaká na zajtrajšie rozkrajovanie a papanie,,, veľmi sa tešíme,,, vyzerá dobre, a dúfam, že aj bude rovnako chutiť. Ďakujem za super recept.
3sandra3
mám vytlačené pod názvom: Marlenka podľa mňa - Egreška a babina49
tilau
@egreska prosím ťa, chcela by som ho piecť, aby bol na vianoce, môžem ho už robiť dnes alebo zajtra?Pýtam sa lebo neviem či nebude suchý do vianoc.
egreska
ja som ho piekla dnes,nebude suchý,práve naopak pekne prejde chuťami ..my sme ho už aj koštovali,bol mäkký hneď..
saymonka
ahojte...môžem dať namiesto sody bikarbony prašok do pečiva?
havino
tak tomuto receptu som sa veľmi potešila, marlenka, nemarlenka, len nech chutí medovo karamelovo a mäkká je, @egreska tvoje recepty ma ešte nesklamali, robila som marlenku tri krát, najmladší ju má veľmi rád, že koľko roboty okolo nej nemusím písať, výsledok vôbec nie taký , ako som chcela, tvrdé pláty, nie moc chutné a to čakanie na zmäknutie!!! tento si dám hned ku odskúšaným, až po ňom nepátram a na Vianoce urobím
egreska
@havino tiež som sa natrápila a navaľkala tvrdých ciest na "marlenku" ,dokonca mi aj manžel pomáhal lebo som už nevládala až pokial som nenašla tento recept ,už iné cesto ani nerobím a plnky obmienam podla toho ,čo mám doma a na čo máme chut..ide o to cesto ,je to naozaj raz -dva vymiešané a kým sa mi pečie jeden plát tak druhý natieram na papier,za 20 minut mám všetko hotové a to je super..ponatieram,dám do chladničky na noc a na druhý den baštíme a je mäkučká..tak budem si držat palce ,aby som ťa nesklamala :-)
alex37
aj ja Egreška ti dlhujem poďakovanie za tento tvoj recept, je naozaj skvelý. Robila som ho už dva-krát, a v novembri sa chystám znova, ale pridám trocha plnky. Takže ďakujem :-))
používateľ nemá avatar
yva
yva
@egreska pečiem aj v bezlepkovej verzii a je skvelý. Vďaka za výborný recept
tilau
Milujem túto tvoju perfektnú "marlenku" , dnes som sa jej zasa nevedela dojesť, len som trošku obmenila plnku a pridala k nej uvarený karamelovy puding. Super postup na tie pláty, naozaj sa jednoducho a rychlo urobia :)
katkadca
Medovník bol úžasný, fantastický, na oslave mal úspech a Tvoj recept putoval do viacerých ďalších rúk :) Ďakujeme, všetko dobré :)