Rýchly krémový ananásový koláč

Autor receptu: mirian4

Tento koláčik som jedla prvý krát tento rok v lete na oslave môjho 7.ročného krsňaťa a bol fantastický. Oslovil ma najmä krém, ktorý sa nevarí a je hotový veľmi rýchlo :-). Spodný korpus si môžete zvoliť aký chcete, či už na plech alebo do tortovej formy alebo hotový kúpený korpus...

20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cesto na malý plech s vyšším okrajom alebo tortovú formu: Žĺtka oddelíme od bielok do 2 misiek. Bielka vyšaháme do tuhého snehu, žĺtka vymiešame v druhej miske s cukrom, olejom a vodou do penista, pridáme hl.múku a 1/2 kypr.prášku a zľahka vmiešame do cesta sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme.
  2. Krém: Vo vyššej miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, pridáme 2 pudingy bez varenia, 0,2 dcl plnotuč.mlieka, 1 práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuhého krému.
  3. Vychladnutú piškótu (koláč) potrieme pikantným džemom (brusnice, ríbezle...), natrieme ananásový krém a na vrch dáme 2. vyšľahanú práškovú šľahačku alebo len polejeme ovocným želé... Dáme do chladničky dobre vychladiť a podávame. Je lepší ako akákoľvek zmrzlina :-))) Dobrú chuť !!!