Rýchly krémový ananásový koláč

Rýchly krémový ananásový koláč
Foto: mirian4
mirian4Mirian4, recept pridal: 28. augusta 2010 19:35Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik som jedla prvý krát tento rok v lete na oslave môjho 7.ročného krsňaťa a bol fantastický. Oslovil ma najmä krém, ktorý sa nevarí a je hotový veľmi rýchlo :-). Spodný korpus si môžete zvoliť aký chcete, či už na plech alebo do tortovej formy alebo hotový kúpený korpus...

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto na malý plech s vyšším okrajom alebo tortovú formu: Žĺtka oddelíme od bielok do 2 misiek. Bielka vyšaháme do tuhého snehu, žĺtka vymiešame v druhej miske s cukrom, olejom a vodou do penista, pridáme hl.múku a 1/2 kypr.prášku a zľahka vmiešame do cesta sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme.

2

Krém: Vo vyššej miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, pridáme 2 pudingy bez varenia, 0,2 dcl plnotuč.mlieka, 1 práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuhého krému.

3

Vychladnutú piškótu (koláč) potrieme pikantným džemom (brusnice, ríbezle...), natrieme ananásový krém a na vrch dáme 2. vyšľahanú práškovú šľahačku alebo len polejeme ovocným želé... Dáme do chladničky dobre vychladiť a podávame. Je lepší ako akákoľvek zmrzlina :-))) Dobrú chuť !!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mirian4, 29. augusta 2010 o 10:24
    0,2 dcl mlieka dávam priamo do rozmixovaného kompótu, spolu s práškovou šľahačkou a pudinkami bez varenia :-)


  • monika6521, 29. augusta 2010 o 10:43
    to vizera super pridavam do kk a hadam dnes aj ukuchtim


  • marienka44, 29. augusta 2010 o 11:25
    Teraz su v akcii v Kauflande tortove korpusy viedenske, prekrojene na 3 platy. Cena 1 €. Staci kupit a naplnit touto plnkou.


  • peter9766, 29. augusta 2010 o 16:44
    Pekné kvety :], ......ale aj koláč.


  • evanaaa, 29. augusta 2010 o 17:13
    Mirian, pozerám fotku a teraz neviem.... A k tomu krému: podobný som robila, a nielen ja, je tu pridaný na tortách a volá sa : trasená torta ( ale ttrasený je vlastne krém), pozri si. Používa sa naň puding Olé, Oetker, 2 kusy, 2 kompóty, a 2 šľahačky, zavrie s ato do nádoby, pár krát potrasie a - hotovo! Ale aj tvoja verzia je podobná a dobrá.


  • evanaaa, 29. augusta 2010 o 17:14
    Mala som na mysli fotku v tvojom profile, nie túto. Máš pekné kvetinky, len tortička je trochu skrytá.


  • torticka, 29. augusta 2010 o 17:41
    Aj ja si pridávam do KK. Mirian, v Martine som chodila do školy. Kde tam bývaš? Martin poznám ako svoju dlaň.


  • mirian4, 29. augusta 2010 o 22:04
    Fotka v profile je môj kovboj - manžel :-))) Moja fotka a profil je na Facebook Miriam Štyriaková, kto by mal záujem :-)


  • miluna, 6. júla 2013 o 20:05
    Tento zákusok som skúsila až teraz, do krému som pridala pudingy kokosové a je to famózne, navrch ešte kúsky ananásu a želé. Mňam :) Vďaka za recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist