Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Rýchly krémový ananásový koláč

Rýchly krémový ananásový koláč
Foto: mirian4
mirian4Mirian4, recept pridal: 28. augusta 2010 19:35Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik som jedla prvý krát tento rok v lete na oslave môjho 7.ročného krsňaťa a bol fantastický. Oslovil ma najmä krém, ktorý sa nevarí a je hotový veľmi rýchlo :-). Spodný korpus si môžete zvoliť aký chcete, či už na plech alebo do tortovej formy alebo hotový kúpený korpus...

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto na malý plech s vyšším okrajom alebo tortovú formu: Žĺtka oddelíme od bielok do 2 misiek. Bielka vyšaháme do tuhého snehu, žĺtka vymiešame v druhej miske s cukrom, olejom a vodou do penista, pridáme hl.múku a 1/2 kypr.prášku a zľahka vmiešame do cesta sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme.

2

Krém: Vo vyššej miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, pridáme 2 pudingy bez varenia, 0,2 dcl plnotuč.mlieka, 1 práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuhého krému.

3

Vychladnutú piškótu (koláč) potrieme pikantným džemom (brusnice, ríbezle...), natrieme ananásový krém a na vrch dáme 2. vyšľahanú práškovú šľahačku alebo len polejeme ovocným želé... Dáme do chladničky dobre vychladiť a podávame. Je lepší ako akákoľvek zmrzlina :-))) Dobrú chuť !!!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mirian4, 29. augusta 2010 o 10:24
    0,2 dcl mlieka dávam priamo do rozmixovaného kompótu, spolu s práškovou šľahačkou a pudinkami bez varenia :-)


  • monika6521, 29. augusta 2010 o 10:43
    to vizera super pridavam do kk a hadam dnes aj ukuchtim


  • marienka44, 29. augusta 2010 o 11:25
    Teraz su v akcii v Kauflande tortove korpusy viedenske, prekrojene na 3 platy. Cena 1 €. Staci kupit a naplnit touto plnkou.


  • peter9766, 29. augusta 2010 o 16:44
    Pekné kvety :], ......ale aj koláč.


  • evanaaa, 29. augusta 2010 o 17:13
    Mirian, pozerám fotku a teraz neviem.... A k tomu krému: podobný som robila, a nielen ja, je tu pridaný na tortách a volá sa : trasená torta ( ale ttrasený je vlastne krém), pozri si. Používa sa naň puding Olé, Oetker, 2 kusy, 2 kompóty, a 2 šľahačky, zavrie s ato do nádoby, pár krát potrasie a - hotovo! Ale aj tvoja verzia je podobná a dobrá.


  • evanaaa, 29. augusta 2010 o 17:14
    Mala som na mysli fotku v tvojom profile, nie túto. Máš pekné kvetinky, len tortička je trochu skrytá.


  • torticka, 29. augusta 2010 o 17:41
    Aj ja si pridávam do KK. Mirian, v Martine som chodila do školy. Kde tam bývaš? Martin poznám ako svoju dlaň.


  • mirian4, 29. augusta 2010 o 22:04
    Fotka v profile je môj kovboj - manžel :-))) Moja fotka a profil je na Facebook Miriam Štyriaková, kto by mal záujem :-)


  • miluna, 6. júla 2013 o 20:05
    Tento zákusok som skúsila až teraz, do krému som pridala pudingy kokosové a je to famózne, navrch ešte kúsky ananásu a želé. Mňam :) Vďaka za recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist