Rýchly krémový ananásový koláč

mirian4 - fotkamirian4, 28. augusta 2010
Rýchly krémový ananásový koláč
Foto: mirian4

Tento koláčik som jedla prvý krát tento rok v lete na oslave môjho 7.ročného krsňaťa a bol fantastický. Oslovil ma najmä krém, ktorý sa Zobraziť celý popisTento koláčik som jedla prvý krát tento rok v lete na oslave môjho 7.ročného krsňaťa a bol fantastický. Oslovil ma najmä krém, ktorý sa nevarí a je hotový veľmi rýchlo :-). Spodný korpus si môžete zvoliť aký chcete, či už na plech alebo do tortovej formy alebo hotový kúpený korpus...

20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
0,2 dcl
5 ks
5 PL
5 PL
1 PL
2 PL
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto na malý plech s vyšším okrajom alebo tortovú formu: Žĺtka oddelíme od bielok do 2 misiek. Bielka vyšaháme do tuhého snehu, žĺtka vymiešame v druhej miske s cukrom, olejom a vodou do penista, pridáme hl.múku a 1/2 kypr.prášku a zľahka vmiešame do cesta sneh. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme.

  2. 2

    Krém: Vo vyššej miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, pridáme 2 pudingy bez varenia, 0,2 dcl plnotuč.mlieka, 1 práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuhého krému.

  3. 3

    Vychladnutú piškótu (koláč) potrieme pikantným džemom (brusnice, ríbezle...), natrieme ananásový krém a na vrch dáme 2. vyšľahanú práškovú šľahačku alebo len polejeme ovocným želé... Dáme do chladničky dobre vychladiť a podávame. Je lepší ako akákoľvek zmrzlina :-))) Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

mirian4
0,2 dcl mlieka dávam priamo do rozmixovaného kompótu, spolu s práškovou šľahačkou a pudinkami bez varenia :-)
marienka44
Teraz su v akcii v Kauflande tortove korpusy viedenske, prekrojene na 3 platy. Cena 1 €. Staci kupit a naplnit touto plnkou.
evanaaa
Mirian, pozerám fotku a teraz neviem.... A k tomu krému: podobný som robila, a nielen ja, je tu pridaný na tortách a volá sa : trasená torta ( ale ttrasený je vlastne krém), pozri si. Používa sa naň puding Olé, Oetker, 2 kusy, 2 kompóty, a 2 šľahačky, zavrie s ato do nádoby, pár krát potrasie a - hotovo! Ale aj tvoja verzia je podobná a dobrá.
evanaaa
Mala som na mysli fotku v tvojom profile, nie túto. Máš pekné kvetinky, len tortička je trochu skrytá.
torticka
Aj ja si pridávam do KK. Mirian, v Martine som chodila do školy. Kde tam bývaš? Martin poznám ako svoju dlaň.
mirian4
Fotka v profile je môj kovboj - manžel :-))) Moja fotka a profil je na Facebook Miriam Štyriaková, kto by mal záujem :-)
miluna
Tento zákusok som skúsila až teraz, do krému som pridala pudingy kokosové a je to famózne, navrch ešte kúsky ananásu a želé. Mňam :) Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia