Rýchly koláč z dvoch vajec

Autor receptu: sovka62

Recept som dostala od kolegyne. Zapáčil sa mi, keď si dcéry zmysleli, že by chceli niečo sladké, o chvíľu bol koláč hotový.Je veľmi variabilný, na obrázku je slivkový s posýpkou, ale môžete ho pripraviť na viac spôsobov.

10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najprv si zapnite rúru, aby sa predhriala. Kým bude pripravená, všetko budete mať na plechu. Ak chcete piecť ovocný koláč, pripravte si čerstvé, alebo zavárané ovocie. Všetky suché suroviny premiešame v mise. Mlieko, vajce a olej prešľaháme a spojíme s múčnou zmesou. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Vrstva cesta sa Vám asi bude zdať nízka, ale to je v poriadku, pri pečení narastie.
  2. Ovocie poklaďte rovnomerne na cesto a posypte posýpkou. Upečte. Ak do cesta pridáte namiesto prášku do pečiva kypriaci prášok do perníka a dve lyžice kakaa, upečiete chutný perník. Ak do cesta pridáte 3 lyžice kakaa a povrch pred pečením posypete čokládou nakrájanou na drobno a obalenou v múke, upečiete čokoládový koláč. Ak do cesta pridáte sekané orechy, alebo oriešky a kandizované ovocie, upečiete obdobu biskupského chlebíka. Ak do cesta pridáte 100 g kokosu, upečiete kokosový koláč. Časť cesta zafarbite kakaom, máte mramorový koláč. Fantázii sa medze nekladú, tak skúšajte.