Rýchly koláč fotorecept

orchidea - fotkaorchidea, 27. marca 2012
Rýchly koláč (fotorecept)
Foto: orchidea

...dostali sme so synom chuť na niečo sladké a požiadavka bola, aby to bolo čo najskôr hotové. Vyskúšala som teda tento recept, ani Zobraziť celý popis...dostali sme so synom chuť na niečo sladké a požiadavka bola, aby to bolo čo najskôr hotové. Vyskúšala som teda tento recept, ani neviem od koho ho mám už veľmi dlho. Je to recept podobný mnohým perníkovým a hrnčekovým miešaným ktorých je tu na "vareche" neúrekom, ale receptov pre nás pečeniachtivých nie je nikdy dosť:)

16
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
1 KL
180 g
2 dcl prevarené
140 g alebo Hera
2 ks
1-2 PL
1 KL
2 ks
50 g, v rume
60 g
Poleva:
2 dcl
50 g
100 g
3 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny: navážila a preosiala som múku a cukor, prevarila som mlieko(neviem prečo bolo v recepte uvedené prevarené, ešte som sa s tým doteraz nestretla) a nechala som ho vychladnúť aby nebolo veľmi horúce, pretože som v ňom chcela rozšľahať vajíčka. Rozpustila som tuk, ošúpala som jabĺčka.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mlieku som rozšľahala vajíčka, pridala som nie horúci tuk. V miske, som zmiešala múku, cukor, sódu bikarbónu, pridala som škoricu a kakao.

  3. 3

    K sypkým surovinám som priliala tekuté a ručným šľahačom som všetko dobre premiešala.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec som k cestu už len vareškou primiešala nasekanú čokoládu, hrozienka (mohli by sa pridať aj nasekané orechy ale ja som nedala) a nastrúhané jabĺčka.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové cesto som vylalia do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy....a dala som piecť. Piekla som pri teplote 175 stupňov 35 minút.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa koláč piekol, urobila som polevu - je to skôr taký krém. Z mlieka som odliala trošku a rozmiešala som Zlatý klas. Zvyšok mlieka som dala do misky s cerou, práškovým cukrom a kakaom. Všetko som miešala nad parou a keď sa tuk rozpustil a všetko sa spojilo, pridala som zvyšok mlieka so Zlatým klasom. Už som len miešala pokiaľ masa nezhustla. Zdalo sa mi to dosť husté, tak som ešte priliala mlieko. Nechala som vychladnúť.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém som natrela na upečený vychladnutý koláč. Mala som v chladničke otvorený sáčok s čokoládovou polevou ktorý bolo treba minúť, tak som ho zohriala v horúcej vode a vrch koláča som ešte ozdobila.

    Rýchly koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Konečne sme sa mohli do koláča zahryznúť...:)

Diskusia k receptu

dorisa
skoro podobné, ako môj, ...čo sme sa dohodli???
cistinka
Veru máš pravdu...receptov je tu strašne veľa, ale keď niekto (ako ja) má dlhú absenciu na vareche, tak uvíta každý fajnový koláčik. Tie staršie pridané sa mi ťažko hľadajú :-)
jarunka
pekny a iste aj dobry kolacik, hodil by sa po vecery.
cica2
vyzerá výborne, krásne nafotený a spracovaný postup :-))
annie77
Ja tento kolac zboznujem :) robila som ho uz velakrat, teraz k mojim zajtrajsim meninam do prace pre kolegov, ktori si ho vypytali, kedze im naposledy tak chutil :) dakujem za recept :)
orchidea
@annie77 - blahoželám k sviatku a ďakujem za milý komentárik, teším sa, že koláčik chutí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia