Rýchly jablčík (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Tento koláčik rada pečiem aj preto,že je rýchlo urobený a nemusím nič osobitne miešať. Jablká mám najradšej čerstvé a šťavnaté no občas trochu ,,zostarnú" a vtedy vymýšľam kam všade ich použiť.
20 ks porcií |
10-15 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravím si všetky suroviny,očistím a postrúham stredne veľké jablká a rozpustím si maslo ... aby bolo riedke nie však horúce.
- Vajíčka dám do misy pridám cukor a trochu prešľahám aby sa všetko spojilo,potom prilejem maslo a premiešam. Múku,prášok do pečiva a škoricu zmiešam spolu a pomaly sypem do vaječnej zmesi. Primiešam postrúhané jablká.
- Vznikla mi polohustá zmes ktorú som vyliala do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Dala som do vyhriatej rúry a piekla asi 35-40 minút na 180 ° C. Formu mám veľkosť 30x20cm.
- Nechala som vychladnúť, vyklopila a na vrch som dala marcipánovú hmotu vyvaľkanú medzi dvomi fóliami. Marcipánová hmota mi ostala od sviatkov tak som ju potrebovala nejako spracovať. Inak koláčik len posypem práškovým cukrom a podávam.
- Nechala som trochu zaschnúť, rozkrájala som ako je to na obrázku, no je na vás ako si to pokrájate.
- Občas pečiem v tortovej forme a polejem čokoládou. Podľa nálady a chuti :-)
- Maximálne zjednodušená verzia je : Všetko do jednej nádoby pridať naraz a len premiešať, vyliať na plech a piecť.