Rýchly hrnčekový zákusok

anina6 - fotkaanina6, 25. januára 2013
Rýchly hrnčekový zákusok
Foto: anina6

Tento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s Zobraziť celý popisTento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s plnkou tiež veľa času nestratíte. Takže hla rozpis surovín.

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 ks
1 ks
 rôzne podľa chuti
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky si postupne pridávame múku, olej, cukor, mlieko, celé vajíčka a vanilku. Všetko pekne prešlaháme a nakoniec pridáme prášok do pečiva, ktorý pomaličky zapracujeme do piškotu. Vznikne nám piškotové cesto, ktoré je hustejšie ako klasická piškota.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech a naukladáme naňho ľubovoľné ovocie. Ja som mala kompotové jahody, tak som ich použila. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dáme upiecť. Pečieme asi 20 minút. Ja som piekla v teplovzdušnej. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Za ten čas čo sa nám koláč chladí si pripravíme šlahačku s kyslou smotanou.Práškovú šľahačku si pripravíme podľa návodu a do nej pomaličky vmiešame pochúťkovú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Ked je koláčik vychladený, potrieme ho pripravenou šľahačkou s kyslou smotanou. Dáme ešte vychladiť a potom konzumujeme. U nás sa veľmi nestihol schladiť, lebo moja polovička mi stála za chrbtom.

Diskusia k receptu

hubata
hehe, že si aspoň pre varecháčov zachránila: tento typ koláčikov zbožňujem, lebo je rýchly, všetko sa pomieša v jednej mise, je ho veľa a všetci ho majú radi.
monnikka
fajn koláčik s osviežujúcou plnkou - takéto u nás vedú, ukladám
izabella929
hrnčekové sú super, bez námahy a koláčik fajnučký je na svete.-)) krásny...
mondo
hmmm.. mam rada rychle hrncekove kolace... urcite ukladam
mesiar50
Hrnčekové akcie mám tiež rád.Ďakujem ukladám
si šikovná
anina6
všetkým veľmi pekne ďakujem za komentáre a prajem krásny víkend.
neposed
aj ja mam rada hrncekove, len ma matie, ze tie hrnceky su rozneho objemu a tak by bolo fajn to tam vzdy napisat. lebo uz tu boli 2dl, 2,5 dl aj 3dl. Pri tych meraniach surovin by to aj mohlo byt vsetko v poriadku ale uz v suvislosti s vajcom to asi celkom v poriadku nemusi byt. Dakujem, Inac receptik je fajn, paci sa mi.
anina6
neposed dakujem pekne za komentár a hrnček bol 3dl, nedávam ho plný asi tak 2 cm od vrchu.
slavnicanka
Dnes som ho upiekla,môžem potvrdiť že je vynikajúci,z tácky ubúda rýchlosťou blesku-budem ho pekávať často.:))))
anina6
slavnicanka som rada, že chutil. prajem pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia