Rýchly čokoládový koláč z celozrnnej múky s kokosovou kašou

soncya - fotkasoncya, 5. februára 2014
Rýchly čokoládový koláč z celozrnnej múky s kokosovou kašou
Foto: soncya

Veľmi jednoduchý koláč na prípravu

35
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
3/4 hrnčeka
1 bal.
1 hrnček
1/2 bal.
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
Kokosová kaša:
1 a 1/2 hrnčeka
1 a 1/2 PL
3 PL
1 a 1/2 hrnčeka
50 g
 štipka




Postup

  1. 1

    V miske si rozšľaháme celé vajcia, štipku soli, cukor a vanilkový cukor. Pridáme olej a znova premiešame. Vsypeme celozrnnú múku zmiešanú s práškom do pečiva a znova premiešame. Do 3/4 hrnčeka si vsypeme kokos a doplníme kakaom. Premiešame. Vylejeme do vyššieho plechu vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov C, asi 25 minút.

  2. 2

    Do kastrólika dáme variť mlieko s cukrom a kukuričným škrobom (Gustin, Zlatý Klas..) Uvaríme si redší krém (redší ako na dukátové buchtičky), do vriaceho pridáme kokos a ešte asi minútku varíme na kašu. Po odstavení trochu ochladíme a do ešte teplého vmiešame maslo. Túto masu vylejeme na upečený, teplý koláč, do ktorého sme opakom varešky narobili diery. Dáme vychladnúť. Môžeme zdobiť ako chceme, ja som len popísala čokoládou. Celý koláč aj s upečením trval maximálne 40 minút, použila som naňho len minimum riadu, žiadne váhy. A chutil znamenito. Rozmery plechu: 39 x 35 cm, hrnček=250 ml

Diskusia k receptu

tiginko
páči sa mi, mám v hlave alternatívny kokosový cukor a mandľovú múku - hodím do poznámky a keď mi skončí bezkoláčové obdobie, skúsim naň nezabudnúť
kukulienka71
Ukladám,takéto rýchlovky sa vždy zídu,hlavne keď sú tak dobre skombinované chute.
anina6
aj mne sa veľmi pozdáva tvoj koláč, celozrnú múku rada používam do zákuskov aj ja .
staja
Nie je v bode č. 1 chyba? "Do tretiny hrnčeka si vsypeme kokos a doplníme kakaom." Do 3/4 kokos a doplniť kakaom - by malo byť podľa rozpisu vľavo.
soncya
@staja v tomto prípade nie je absolútne podstatný pomer kokos - kakao, jednoducho som vsypala kokos do hrnčeka a doplnila kakaom. Je to na tvojej voľbe ako to spomeruješ... Bude dobrý vždy. :)
(áno, spravila som tam chybu, ale fakt sa mi nechce recept opravovať a znova čakať na schválenie...)
janger
Aj mne sa kolacik paci, taky stavnaty sa mi zda.
eviana
Veeeeľmi zaujímavý koláč, mňam 5* :)
soncya
všetkým pekne ďakujem za nahliadnutie. :)
zifi
Po precitani receptu mi zostal na stole pohar s premiesanym kokosom a kakaom... :-)
Pre tych, co pridu o rok a rovno si vytlacia recept, tak komenty sa netlacia - Asi ten bod 1. predsa len treba trolinku doplnit, aby to mohlo byt za 5 hviezdiciek :-)
soncya
@zifi hviezdičky nezbieram, bod 1. je opravený. Vyskúšaj upiecť je fakt výborný - veľmi šťavnatý. Prajem pekný večer! :)
canita
vyzera dobre :) a do toho cesta ide len jeden hrncek muky? nie je to malo na taky velky plech? vacsinou do kolacov davam 2 hrnceky a aj to byva malo niekedy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia