Rýchly cestovinový šalát

Rýchly cestovinový šalát
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 30. marca 2010 15:16Ďalšie jeho recepty

Tento šalát si robíme z manželom keď sa nám nechce nikomu variť, je rýchly a hlavne je dobrý aj teplý aj studený.

Suroviny

4
porcie
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú šunku, pridáme mrazenú zeleninu, ja používam trojkombináciu - mrkva, hrášok, kukurica, ale treba použiť to čo kto doma má, prípadne čo mu chutí, ďalej pridáme konzervu šampiňónov aj s nálevom, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Nevariť dlho, maximálne pár minút, len toľko aby zelenina povolila, ihneď pridáme tavený syr a 1-2 dl mlieka, občas zamiešame pokiaľ sa syr neroztopí a nespojí sa z mliekom na polotekutú omáčku. Na úplný záver ak je treba osolíme, pretože syr je slaný dosť (niekedy) a pridáme štipku mletého zázvoru

2

Medzitým si uvaríme cestoviny, zcedíme ale neprelievame ich studenou vodou. Ešte horúce presypeme k omáčke a dobre premiešame aby sa cestoviny krásne obalili omáčkou.

3

Celá príprava trvá tak 15 minút, asi toľko pokiaľ vám zovrie voda a uvaria sa cestoviny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 30. marca 2010 o 18:23
    Cestovinové šaláty sú vždy dobré. Ďakujem, niekedy vyskúšam aj Vašu variantu.


  • sjuz, 30. marca 2010 o 20:03
    niečo ako môj šalát Miloš..:)


  • evusik, 30. marca 2010 o 20:12
    vidíš Sjuz ja tento šalát robím roky, z rôznymi obmenami a to som si myslela že je to môj šalát. Robím ho aj s kuracím mäsom, ale úplne super je s rybou, samozrejme najsamlepší s lososom a hríbikmi a bez zeleniny, len preliaty syrovou omáčkou, keď uvarím pridám.


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:12
    moja rodina cestovinové šaláty: nie: no ja áno, a nadovšetko ich ešte veľmi rada robím pre moje kamarátky, ktoré sú úplne z nich blažené a jemne nasýtené, robím ich bez mäsa, iba kukuricka, hrások, pór,tatarská omáčka/urobená doma s troškou dijon horčicou/ a postrúhaným syrom /napr.bánoveckým údeným, či drobno pomrveným feta syrom/


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:22
    /prepáčte/ , ešte pridávam kyslú smotanu/ tú najmenej kalorickú/ alebo jogurt- biely/


  • monzet, 3. apríla 2010 o 13:45
    evusik mňam,mňam.Dnes som ho urobila na obed,popri pečení len niečo narýchlo,a on mi celý zmizol...:-)Chlapci ho kompletne "zbodli",ešte že som aspoň ochutnala.Vďaka za jednoduchý a chutný nápad


  • mirkamt, 24. mája 2012 o 10:31
    @evusik vďaka za vynikajúci recept, mal doma úspech, chutil aj malej dcére (3 roky), ktorá prvýkrát ochutnala šampiňóny


  • evusik, 24. mája 2012 o 13:16
    @mirkamt som rada, že vám doma môj recept chutil a hlavne tvojej krásnej, malej dcérke :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist