Rýchly cestovinový šalát

Rýchly cestovinový šalát
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 30. marca 2010 15:16Ďalšie jeho recepty

Tento šalát si robíme z manželom keď sa nám nechce nikomu variť, je rýchly a hlavne je dobrý aj teplý aj studený.

Suroviny

4
porcie
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú šunku, pridáme mrazenú zeleninu, ja používam trojkombináciu - mrkva, hrášok, kukurica, ale treba použiť to čo kto doma má, prípadne čo mu chutí, ďalej pridáme konzervu šampiňónov aj s nálevom, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Nevariť dlho, maximálne pár minút, len toľko aby zelenina povolila, ihneď pridáme tavený syr a 1-2 dl mlieka, občas zamiešame pokiaľ sa syr neroztopí a nespojí sa z mliekom na polotekutú omáčku. Na úplný záver ak je treba osolíme, pretože syr je slaný dosť (niekedy) a pridáme štipku mletého zázvoru

2

Medzitým si uvaríme cestoviny, zcedíme ale neprelievame ich studenou vodou. Ešte horúce presypeme k omáčke a dobre premiešame aby sa cestoviny krásne obalili omáčkou.

3

Celá príprava trvá tak 15 minút, asi toľko pokiaľ vám zovrie voda a uvaria sa cestoviny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 30. marca 2010 o 18:23
    Cestovinové šaláty sú vždy dobré. Ďakujem, niekedy vyskúšam aj Vašu variantu.


  • sjuz, 30. marca 2010 o 20:03
    niečo ako môj šalát Miloš..:)


  • evusik, 30. marca 2010 o 20:12
    vidíš Sjuz ja tento šalát robím roky, z rôznymi obmenami a to som si myslela že je to môj šalát. Robím ho aj s kuracím mäsom, ale úplne super je s rybou, samozrejme najsamlepší s lososom a hríbikmi a bez zeleniny, len preliaty syrovou omáčkou, keď uvarím pridám.


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:12
    moja rodina cestovinové šaláty: nie: no ja áno, a nadovšetko ich ešte veľmi rada robím pre moje kamarátky, ktoré sú úplne z nich blažené a jemne nasýtené, robím ich bez mäsa, iba kukuricka, hrások, pór,tatarská omáčka/urobená doma s troškou dijon horčicou/ a postrúhaným syrom /napr.bánoveckým údeným, či drobno pomrveným feta syrom/


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:22
    /prepáčte/ , ešte pridávam kyslú smotanu/ tú najmenej kalorickú/ alebo jogurt- biely/


  • monzet, 3. apríla 2010 o 13:45
    evusik mňam,mňam.Dnes som ho urobila na obed,popri pečení len niečo narýchlo,a on mi celý zmizol...:-)Chlapci ho kompletne "zbodli",ešte že som aspoň ochutnala.Vďaka za jednoduchý a chutný nápad


  • mirkamt, 24. mája 2012 o 10:31
    @evusik vďaka za vynikajúci recept, mal doma úspech, chutil aj malej dcére (3 roky), ktorá prvýkrát ochutnala šampiňóny


  • evusik, 24. mája 2012 o 13:16
    @mirkamt som rada, že vám doma môj recept chutil a hlavne tvojej krásnej, malej dcérke :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist