Rýchly cestovinový šalát

Rýchly cestovinový šalát
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 30. marca 2010 15:16Ďalšie jeho recepty

Tento šalát si robíme z manželom keď sa nám nechce nikomu variť, je rýchly a hlavne je dobrý aj teplý aj studený.

Suroviny

4
porcie
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

na troche oleja osmažíme na pásiky nakrájanú šunku, pridáme mrazenú zeleninu, ja používam trojkombináciu - mrkva, hrášok, kukurica, ale treba použiť to čo kto doma má, prípadne čo mu chutí, ďalej pridáme konzervu šampiňónov aj s nálevom, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Nevariť dlho, maximálne pár minút, len toľko aby zelenina povolila, ihneď pridáme tavený syr a 1-2 dl mlieka, občas zamiešame pokiaľ sa syr neroztopí a nespojí sa z mliekom na polotekutú omáčku. Na úplný záver ak je treba osolíme, pretože syr je slaný dosť (niekedy) a pridáme štipku mletého zázvoru

2

Medzitým si uvaríme cestoviny, zcedíme ale neprelievame ich studenou vodou. Ešte horúce presypeme k omáčke a dobre premiešame aby sa cestoviny krásne obalili omáčkou.

3

Celá príprava trvá tak 15 minút, asi toľko pokiaľ vám zovrie voda a uvaria sa cestoviny.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 30. marca 2010 o 18:23
    Cestovinové šaláty sú vždy dobré. Ďakujem, niekedy vyskúšam aj Vašu variantu.


  • sjuz, 30. marca 2010 o 20:03
    niečo ako môj šalát Miloš..:)


  • evusik, 30. marca 2010 o 20:12
    vidíš Sjuz ja tento šalát robím roky, z rôznymi obmenami a to som si myslela že je to môj šalát. Robím ho aj s kuracím mäsom, ale úplne super je s rybou, samozrejme najsamlepší s lososom a hríbikmi a bez zeleniny, len preliaty syrovou omáčkou, keď uvarím pridám.


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:12
    moja rodina cestovinové šaláty: nie: no ja áno, a nadovšetko ich ešte veľmi rada robím pre moje kamarátky, ktoré sú úplne z nich blažené a jemne nasýtené, robím ich bez mäsa, iba kukuricka, hrások, pór,tatarská omáčka/urobená doma s troškou dijon horčicou/ a postrúhaným syrom /napr.bánoveckým údeným, či drobno pomrveným feta syrom/


  • zdezda, 30. marca 2010 o 22:22
    /prepáčte/ , ešte pridávam kyslú smotanu/ tú najmenej kalorickú/ alebo jogurt- biely/


  • monzet, 3. apríla 2010 o 13:45
    evusik mňam,mňam.Dnes som ho urobila na obed,popri pečení len niečo narýchlo,a on mi celý zmizol...:-)Chlapci ho kompletne "zbodli",ešte že som aspoň ochutnala.Vďaka za jednoduchý a chutný nápad


  • mirkamt, 24. mája 2012 o 10:31
    @evusik vďaka za vynikajúci recept, mal doma úspech, chutil aj malej dcére (3 roky), ktorá prvýkrát ochutnala šampiňóny


  • evusik, 24. mája 2012 o 13:16
    @mirkamt som rada, že vám doma môj recept chutil a hlavne tvojej krásnej, malej dcérke :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist