Rýchle zeleninové rizoto podľa mňa (fotorecept)

Autor receptu: ivanka242

Určite máte každá/ý deň keď sa vám absolútne nechce variť a obzvlášť v takomto teple :)..a vtedy človek ocení jednoduchú, chutnú rýchlovku :) a ešte ako bonus LACNÚ !! :)) za necelé 3€ sa naje celá rodina a zostane ešte aj na druhý deň

10
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ako prvé si dáme sójové kocky do misky, posolíme alebo povegetíme, dáme trochu čierneho korenia a zakvapkáme sójovou omáčkou... potom zalejeme vriacou vodou a necháme zmäknúť.
  2. Keď je sója mäkká tak si ju poriadne scedíme.. a potom ešte rukami povytláčame z nej nadbytočnú šťavu
  3. natrháme na trošku menšie kúsky
  4. na panvicu si dáme olej, a nakrájanú cibuľu.. necháme trochu opražiť
  5. medzitým si nakrájame tofu na kocky
  6. Keď je cibuľa trochu opražená , pridáme zeleninovú zmes .. ja som použila mrazenú mexickú zeleninovú zmes.. premiešame poriadne s cibuľou ..
  7. Keď je zelenina teplá, pridáme sóju a poopekáme poriadne aspoň 8min..potom pridáme aj tofu
  8. Potom dochutíme soľou, korením a červenou paprikou a poriadne premiešame...
  9. Medzitým sme si uvarili ryžu..... keď je ryža hotová a aj zeleninová zmes ..tak to všetko zmiešame v jednej väčšej mise ..prípadne ešte dochutíme
  10. Hotovo ! .. posypeme petrženovou vňaťou a môžeme papať.. rýchle, jednoduhé, chutné...:) .... môžete na vrch postrúhať aj syr (ja som ho zabudla kúpiť tak sme mali bez :D.. )
  11. Môžeme papať so zaváranými uhorkami :)... alebo hocičím čím len chcete napríklad aj nejakým dobrým letným šalatikom :)