Rýchle tvarohové guľky s ovocím

Autor receptu: dvorka

Receptov na tvarohových guliek je nespočetne. Plnené ovocím, džemom alebo slanou plnkou. Ja som dnes pre nedostatok času urobila guľky neplnené, pre chuť som k nim ovocie pridala až pred podávaním.

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na cesto je najlepší jemný tvaroh. Ja som mala hrudkovitý, tak som si ho pretlačila cez sitko, pridala som vajce a múky. Namiesto špaldovej môže byť polohrubá. Všetko som zmiesila v kompaktné cesto. Ak je lepivé, pridá sa ešte trocha múky.
  2. Na suchej panvici som si osmahla do zlatova strúhanku a potom som pridala maslo a premiešala. Vypla som plyn pod rajničkou. Primiešala som trocha cukru.
  3. Z časti cesta som urobila valček, nakrájala na kúsky a robila som malé guľky 1,5 - 2 cm. Vkladala som ich do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch som ich nechala vrieť asi minútu.
  4. Guľky som vybrala z vody a dala som ich rovno do strúhanky. Keď boli všetky uvarené v strúhanke, pod pokličkou som ich premiešala. Nechala som si rozmraziť maliny z leta a dala som na vrch. Ovocie môže byť aj kompótové alebo čerstvé.