Rýchle tvarohové guľky s ovocím

dvorka - fotkadvorka, 26. novembra 2013
Rýchle tvarohové guľky s ovocím
Foto: dvorka

Receptov na tvarohových guliek je nespočetne. Plnené ovocím, džemom alebo slanou plnkou. Ja som dnes pre nedostatok času urobila guľky neplnené, pre chuť som Zobraziť celý popisReceptov na tvarohových guliek je nespočetne. Plnené ovocím, džemom alebo slanou plnkou. Ja som dnes pre nedostatok času urobila guľky neplnené, pre chuť som k nim ovocie pridala až pred podávaním.

3
porcie

Suroviny

400 g
1 ks
100 g alebo pšeničná polohrubá
100 g




Postup

  1. 1

    Na cesto je najlepší jemný tvaroh. Ja som mala hrudkovitý, tak som si ho pretlačila cez sitko, pridala som vajce a múky. Namiesto špaldovej môže byť polohrubá. Všetko som zmiesila v kompaktné cesto. Ak je lepivé, pridá sa ešte trocha múky.

    Rýchle tvarohové guľky s ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Na suchej panvici som si osmahla do zlatova strúhanku a potom som pridala maslo a premiešala. Vypla som plyn pod rajničkou. Primiešala som trocha cukru.

    Rýchle tvarohové guľky s ovocím - obrázok 2
  3. 3

    Z časti cesta som urobila valček, nakrájala na kúsky a robila som malé guľky 1,5 - 2 cm. Vkladala som ich do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch som ich nechala vrieť asi minútu.

    Rýchle tvarohové guľky s ovocím - obrázok 3
  4. 4

    Guľky som vybrala z vody a dala som ich rovno do strúhanky. Keď boli všetky uvarené v strúhanke, pod pokličkou som ich premiešala. Nechala som si rozmraziť maliny z leta a dala som na vrch. Ovocie môže byť aj kompótové alebo čerstvé.

    Rýchle tvarohové guľky s ovocím - obrázok 4

Diskusia k receptu

sovka62
Keď boli moje dvojčatá v škôlkárskom veku, dožadovali sa bielych bodkovaných guličiek, lebo také im v škôlke chutia. Nič čo som spravila nebolo ono. Tak som raz odišla z práce skôr, aby som zastihla kuchárku a vieš čo som sa dozvedela? Neplnené tvarohové guľky s opraženou strúhankou, také ako tieto tvoje. Do cesta ale išla detská krupica, nie múka.
mel842
Takéto robievame dosť často. Sú naozaj skvelé. My k nim zvykneme robiť takú ovocnú omáčku zo zlatým klasom. Ale aj tieto tvoje vyzerajú super.
luss44
páči sa mi tento recept, poznám iný, ale vyskúšam aj takéto guľky
miska1978
Recept je fajn, no "osmahnem do zlatova" je naozaj nenormálne. Prečo napriklad nie"zlahka oprazim do zlatohneda"??
miska1978
Nedá mi opomenut este tu "poklicku".Ja uz z tohoto naozaj nemozem
laurisia
Výborný recept, len sa spýtam koľko asi porcií vyjde z takejto dávky?

@mel842 ako robíš tú ovocnú omáčku?
mirkamt
@dvorka tiež sme mali včera podobné, ale robievam radšej šúlance podľa @cica2 , dcéra neviem prečo uprednostňuje šúľance pred guľkami. A včera som si k nim vymyslela ovocnú omáčku z jablkového a marhuľového kompotu ochutené škoricovým cukrom.
1x lianka
dvorka
Pridávam tu recepty nejaký ten čas. Som čechoslováčka, preto mi niektoré výrazy idú do pera po česky. Používa ich aj moja mamka a mne nepripadajú nenormálne. Nedá mi nereagovať @miska1978. Ja však nemôžem nacionalistov.
janger
@dvorka , na takomto jedle si veru dokazem pochutit :-). A kludne moze byt to ovocie aj na tom. Menej roboty ;-).
mariamka
velmi chutne gulky a dobre vela struhanky, tak to ma byt :)
nikola166
krásny recept ! ja milujem tvarohové guľky .. a úžasná úvodná foto - ako keby chceli guľky vyskočiť z obrazovky :D mňam ! dávam 5*
eviana
Mňam... krásne guľke, aj ja ich milujem, aj s orieškovou posýpkou... so špaldovej som ešte nerobila, rada vyskúšam, veľmi chválim :)
evkaszabova
hm, tak na tvarohove guľky som nerobila už dávno, vďaka za pripomenutie, naši chlapci by sa potešili :-)
Ja ich tiež neplním, mám ich rada aj s mletými orechami a lekvárom, je to príjemná kombinácia tiež
miska1978
Ty si to asi nepochopila...tu absolutne nejde o nacionalistov...a este jedna vec cechoslovaci uz neexituju uz niekolko rokov
rela
@miska1978 , tie anglické výrazy Ti nevadia?
@dvorka , vďaka že si mi pripomenula tento recept. Robievala som ho dosť často, keď boli deti menšie.
alicia
recept je vynikajuci :) a na margo tejto pozoruhodnej "gramatickej" debaty: toto je stranka zhromazdujuca recepty, nie jazykovedny ustav Ludovita Stura. A z vlastnej skusenosti si dovolim podotknut, ze najviac zvyknu vyskakovat Slovaci, ktori nemaju ziadne osobne skusenosti s cudzim jazykom - aktivne a dlhodobo ... A vobec, kto sa tu nemoze na tu gramatiku uz divat, nemusi sem vobec chodit a predovsetkym recepty povysene komentovat... Vsetkym ostatnym prajem rovnako dobru chut, ako mam pri tomto vydarenom recepte ja... on totiz funguje bez ohladu na vyskyt tzv. bohemizmov :) Dobru chut :)
miska1978
Alicia ja uz viac ako 15 rokov zijem v zahranici, takze cudzi jazyk ovladam aktivne a dlhodobo.Tu neslo o gramaticke chyby v texte, (ved aj mne sa stane, ze urobim preklep) ale islo o schopnost vyjadrovania sa. Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia