Rýchle šuhajdy fotorecept

akeber - fotkaakeber, 23. apríla 2011
Rýchle šuhajdy (fotorecept)
Foto: akeber

Varíme len 10 min .

10 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus 250
2 poliev. lyžice
18 dkg
3 poliev.lyžice
2 poháre 2dl




Postup

  1. 1

    Mlieko , cukor , kakao vymiešame vareškou. Dáme na mierny oheň , a pridávame postupne rozkrájanú heru , kakao .Potom vsypeme orechy .Za stáleho miešania od bodu varenia povaríme 10 min.

  2. 2

    Vlievame do papierových košíčkov a posypeme ozdobnou ryžou. Ja používam malé košíčky . Stuhnú do 24 hod.

Diskusia k receptu

hubata
Ale asi orechovú plnku s rumom si asi zabudla !!! Priznaj sa - že si ty už koštovala rum čo ti zostal od Vianoc ......he ?
Akurát ich robím nech do rána stuhnú na balkóne a potom ich už len spracem do krabice do chladničky, lebo je teplo.
dorisa
Ja mám svoj osvedčenýcrecept a len ten robím a možno je aj škoda, ale zvyk je železná košela. Inak vyzeraju dobre. Aj ked je to bez orechov, ale mne to nevadí.
janocka84
..tak co teda s tymi orechmi? Je to fakt super recept, velmi rychly a vypadaju super.Ale najviac mi chuti vždy plnka a bez plnky by to pre mna neboli suhajdy :( Poprosim autorku o doplnenie informacie :D
akeber
A fakt , zabudla som na orechy . Sory . Ja keď som nemala orechy dala som kokos , ale orechové sú najchutnejšie .
afataga
ja nemam rada tie umele tuky, co sa stane ak dam maslo?
coldbery
príma recept....jednoduchý,ale vyzerá fajne....určite ich urobím ..zbožňujem šuhajdy,ale mám same zdĺhave recepty ...tento mi vyhovuje...:-)))
jarca
to bude urcite vyborne, pripomenulo mi to vianocnu cokoladu, ktoru robila nasa maminka do formiciek na medvedie labky. Davala tam ale suzeny pokrmovy tuk /cera/ a po stuhnuti sa to balilo do staniolu, davala tam vela orechov a bola super, na stromceku ked sa oberal stromcek nebol uz ani kusok, vsetko zahadne zmizlo :}}}. Vdaka za receptik,
adam07
wow to prvý raz počujem o takých šuhajdách :D koľko mi vyjde z jednej dávky ?
ale davam prst hore hmm
akeber
nedá sa povedať koľko vyjde z jednej dávky , ja dávam do malích košíčkov ..tak za plech...:)
marcy
ak maslo,ale musí byť prepustené t.j. šetrne stopené a precedené...potom to bude O.K. chuťovo