Koláče z lístkového cesta
Koláče z lístkového cesta

Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. marca 2017
Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky (fotorecept)
Foto: afataga

Ozaj super rýchle, ak máte chuť na niečo sladké, ale nepresladené. Objavila som vyvaľkané lístkové cesto bez stužených tukov a kvanta éčiek.

10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks vyvaľkané
200 g
100 g
3 KL
2 PL roztopené
2 PL tuzemák




Postup

  1. 1

    Do kyslej smotany som zamiešala vanilkový cukor, rozvinula cestá a zapla rúru na 180 °C. Smotanu som spravodlivo podelila a rozotrela na cestá, tak isto som podelila aj kúsky čokolády a posypala na smotanu.

    Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zavinula som, pokrájala na kúsky asi 15 mm hrubé a uložila na plechy na stojato, každý kúsok som trochu stlačila rukou.

    Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som asi 15 min., treba sledovať farbu. Upečené som potrela maslom s umom. To je všetko. Vyšlo mi 40 ks.

    Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

chica114
Vyzerajú fantasticky, určite chutia skvelo, chcela by som ich ochutnať tak..niekedy vyskúšame a dáme vedieť ako chutili. 5* :-)
haji
Bezva rychlovka, v jednoduchosti je krása. Hned bych dala testovací vzoreček! Krásnou jarní neděli přeji všem!
mitzy
@Afataga , kde si prosím kúpila to cesto? Prišla som tiež na chuť lístkovým koláčom, skúšala som šatôčky s lekvárom. Je to rýchlovka, hlavne ide jar a v kuchyni bude menej travený čas vítaný a viac vonku, energiu treba na ihrisku dobiť rýchlymi koláčikmi, skúsila by som tvoj recept z menšej dávky. No. Až na um, ale verím, že na chuti neubudne.
root
Splácať niečo podobné z hotového lístkového cesta dokáže naozaj každý. Nevidím tam žiadnu invenciu, žiadny nápad…Proste ďalšia "špecialita" z rubriky @Afi pečie blafy…

Ale keďže to piekla madam nedoknuteľná, princezná, ikona, diamant Varechy @afi , tak je z toho nekonečné standing ovation skupiny, ktorú dokonale vystihuje posledné slovo z komentára od @terinka55 !!!
mitzy
Mňa už nebavia tieto hejterské bezpredmetné komenty útočiace cez recept, kuchára až po iných varechárov :-/ načo je to dobré? Kopnem si, mám lepší deň, lebo urazila ma niekedy dotyčná osoba do morku kosti. Lebo tak to vyzerá, aj keď to možno bola objektívna rada. Ale ja som urazený, tak budem znevažovať všetky jej recepty doaleluja? Ale neostanem pri tom. Chcem aby dotyčnú osobu nenávideli všetci a nechápem, ako jej môžu napísať niečo pozitívne. Funny. Alebo tu má Afataga pridávať 65-poschodové torty minimálne pozlátené na mramore aby to bolo OK? A čo na tom, že si to bežný varecháč itak doma neupečie?
root
@Mitzy (26.3.2017 14:10)

Myslím, že máš o dianí na Vareche veľmi slabý prehľad (si tu krátko, takže je to aj pomerne logické).

Ak sú tieto komentáre od @afataga podľa teba slušné, inteligentné, nebodaj objektívne rady, tak ďakujem pekne:

 varecha.pravda.sk/recepty/parky-so-spagetami-fotorecept/5...


 varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-obycajnych-parkov/47462...


 varecha.pravda.sk/recepty/kuracina-po-gemersky/39265-rece...


 varecha.pravda.sk/recepty/cikaso/52357-recept.html...


a ďalších XY, ktoré už dohľadávať nemienim.
afataga
@chica114 a @monty469 dakujem, jednoducha pomoc, treba upiect :-)
@terinka55 :-))) dakujem, aj tak ti to nepomohlo :-)
@haji dakujem, tak dobehni, aj ked som z nich darovala, este zostalo
@arnilka dakujem
@yogicek my sme asi podobna krvna :-)
@mitzy cesto je z kauflandu a budes sa divit, je to ich privatna znacka, co ma dost prekvapilo, nie vzdy to najlacnejsie je najvacsi humus a mas u mna Rad zlatej sovy za mudre slova :-)
@jack tomu ver :-)
afataga
@Root (26.3.2017 14:31)

Pre teba som si vyhradila samostatny komentar, kedze mi venujes tak vela zo svojho casu, bolo by odo mna nepekne, aby som ta odignorovala, naozaj ma tesi tvoj zaujem o moje recepty, vazim si to. Pobavil si ma a aby si vedel, aka som k tebe dobra, odmenim ta za tvoju snahu, aby si uz nemusel tolko hladat, aj tu je jeden:  varecha.pravda.sk/recepty/jednoduche-cestoviny-fotorecept...

Prajem ti krasny zvysok nedele.
denyany
Niekedy dobre padne taký rýchlo pripravený koláčik! Naposledy som robila s jablkami a orechmi. Toto je však zaujímavejšia kombinácia. A dnes večer sa pozriem, či aj u nás majú také cesto.
mitzy
@Root , je naozaj šľachtené byť Zorrom pomstiteľom na Vareche, ale ty si zranil komentom aj pár iných ľudí a medzi nimi aj 13-ročnú varecháčku. Čo má ona čo spoločné s podrezaným jazykom Afatagy, len preto, že komentovala pozitívne koláčik? Btw každý sa vie brániť sám aj svoj recept. Vadia ti pozitívne komenty, Vadia ti uštipačné komenty. Keď niekto pochváli, je riťolezec, keď niekto pohaní, je zlý - najhorší na svete, aj jeho recept, aj jeho tieň. Takže tvoj komentár nebol o nič lepší.
2michal
Objavila som vyvaľkané lístkové cesto bez stužených tukov a kvanta éčiek.
--------------------------------------------------------------------------
Rád by som vedel o aké lístkové cesto bez stužených tukov a bez éčiek ide, aj ja mám záujem o také. Čo som hľadal po obchodoch som také aké spomínaš ty, nikde nevidel. Vidím to na riadnu haluz....
evanaaa
@Root , @Staflik , @2michal , pozrite sa do sekcie "Články", je tam nedávno pridané Expresné pečenie: 10 skvelých koláčikov z lístkového cesta..... tu na Vareche je ich neúmerné množstvo,stačí si zadať do vyhľadávača......je to hriech piecť z kúpeného polotovaru, vaše blízke ešte nikdy nič také nepoužili? Prečo potom taká kritika? A @Root - nevidím tu žiadnu invenciu, žiadny nápad.....tak sa mi zdá, že som tieto isté slová už niekde tu čítala, nie raz........
2michal
@Evanaaa (26.3.2017 18:16)

Ja sa slušne pýtam na lístkové cesto použité v recepte a táto informácia by poslúžila aj iním užívateľom, ktorí by podľa receptu chceli piecť. To sa ani nemôžem opýtať? Ty si kto? Vlastník portálu Varecha?
root
@Mitzy (26.3.2017 17:33)

1) Ja som vo svojom prvom komente nikoho nemenoval. :-)

2) Zaujímavé, ako horlivo @afatagu obhajuješ. Koľko ľudí zranila svojou aroganciou (podrezaným jazykom) ona, to ti už vôbec nevadí?

@Afataga , srdečná vďaka za sólo odpoveď. Teší ma, že som ťa pobavil, veď smiech je zdravý, a to dokonca aj vtedy, ak sa bavíš na vlastnom pokrivenom charaktere, čo bol tvoj prípad. Čo už, porekadlo „Zlá zelina nevyhynie“ pasuje na teba ako uliate. :-)
afataga
@denyany jablka s orechami su tiez super a s hrozienkami
@staflik dakujem za pekny komentar, tesi ma tvoja starostlivost o moje zdravie
@mitzy jasne ze ta, ale uznaj, ze aj taky Kraken mal cosi do seba :-)
@evanaaa mas dobru pamat :-), no vidis, tak niekto caka, kym nieco napises a niekto zas kym ja dam rcp, no ale ked nemaju inu zabavku, tak co narobis? :-)
@root uz nedavno som napisala, ze kto si co o mne mysli, je jeho problem, nie moj, ale kazdopadne ti dakujem za tvoj nazor, samozrejme, ze mas na neho plne pravo a prajem ti pekny, nicim neruseny vecer, tymto je z mojej strany debata s tebou ukoncena, howhg
afataga
2michal a ostatni, co ste sa pytali na cesto: samozrejme sa neda povedat, ze je ciste ako cerstvo napadnuty sneh, ale z toho, co je na trhu sa mi zda najmensie zlo, lebo v kazdom inom je stuzeny tuk, protihrudkuja latka a co ja viem co este, v tomto je palmovy tuk, aj ked uznavam, ze nie je moc ekologicky, ale aspon je prirodny, je tam alkohol a kyselina citronova, co podla mna nie je na umretie a potom, ja ho pouzijem asi 3x za rok, prikladam foto:


mitzy
@Root 1) Ou je. Takže označíš skupinu, ktorá pozitívne hodnotila recept - slovíčkom, ktoré napísala v úvodzovkách Terinka, no nikoho konkrétne nemenuješ. No krásne alibistické. 2) nikoho tu horlivo neobraňujem, iba poukazujem na to, že sa tvoj koment nelíši extra od uštipačných komentov Afatagy. To je jej svedomie, čo píše, nie moje či tvoje.

mitzy
@Afataga (26.3.2017 19:36) Krakena som sa bála :) ale ešte by som brala okrídleného koňa :)

stanci11
jeeej mne sa to riadne páči :) jednoduché, rýchle :) ukladám, mňa by taká kombinácia nenapadla...
inak ku lístkovému cestu z Kaufu,,,Kaufland aj Lidl patria pod tú istú obchodnú značku a stavajú si na kvalite,, takže neviem @Staflik podľa čoho súdiš... prejdi sa do DE/AT a aj tamojší ľudia, ktorí fakt nemusia riešiť ceny to zahnú do Lidla alebo do Kauflandu...
2michal
@Afataga (26.3.2017 19:41)

Ďakujem za fotografiu použitého lístkového cesta použitého v recepte. Čítať zloženie potravín sa oplatí. :)
afataga
@Mitzy (26.3.2017 19:55)

ja radsej Falca z Nekonecneho pribehu :-)

@stanci11 dakujem, to som nevedela, ze to vlastne jedna znacka, maju tam aj kvalitne veci, ale aj smejdy, ako vsade
@2michal tak, tak, ja skoro vsetko citam a potom zistim, ze vlastne skoro nemam co kupit :-(
evanaaa
@2michal , prepáč, ja som myslela ( a to som nemala), že to píšeš ironicky......a nie, necítim sa tu šéfom, vôbec, viem, že sú aj nado mňou ( mnohí)......
shamoli
potesila som aka fajnotka ku kave to bude,ale vyslo to naozaj o nicom,dodrzala som vsetko,no bolo to suche,bez chuti...tento recept nema zmysel,radsej nieco zlozitejsie ale dobre.
zdezda
Dobry napad, vzdy som robila slimaky z listkoveho cesta iba na slano. Dakujem.