Lasagne

Rýchle lasagne

Autor receptu: podravka

Potešte všetkých fanúšikov tohto jedla chutným a voňavým tanierom lasagní pripravených za pol hodinu.

6
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Na panvici 2 - 3 minúty opražíme najemno nakrájanú cibuľu a kapiu. Pridáme nasekaný cesnak a za stáleho miešania osmážame, až kým sa neuvoľní aróma.
  2. K osmaženej cibuli, kapii a cesnaku pridáme krájané paradajky, oregano, čierne korenie, lyžicu vegety a na miernom plameni necháme variť 2 - 3 minúty. Pridáme pasírované paradajky, premiešame a odstavíme z ohňa.
  3. Mascarpone zmiešame so smotanou na varenie a nastrúhame morčaciu šunku. Do pekáča vymasteného maslom vložíme 3 plátky lasagní a na vrch nalejeme 1/3 zmesi z mascarpone, 1/3 paradajok a 1/3 nastrúhanej šunky. Na vrch položíme ďalšie 3 plátky lasagní a opakujeme celý postup ešte dvakrát.
  4. Vrch posledných 3 plátkov cestovín rovnomerne potrieme zvyšnou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 20 minút.