Rýchle langoše (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Vlastne ani neviem ako som recept získala.Na langoše mám receptov viac,ale tento sa mi osvedčil.

60 minút
príprava

Postup

  1. Vlažné mlieko,droždie, lyžice cukru,lyžice hladkej múky,zamiešame a necháme vykysnúť.Do múky pridáme sódu,jogurt,soľ a nakysnuté droždie.Vlejeme a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme asi pol hodinky nakysnúť. Vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme asi na 14 častí.Urobíme z nich na pomúčenom lopáry bochničky,ktore trochu rozváľkame a necháme ešte asi desať minút kysnúť.
  2. Tieto keď trochu nakysnú pomastenými rukami roztiahneme a vkladáme do horúceho oleja.
  3. Upečené langoše ukladám na papierové utierky,aby som odsala prebytočný tuk.
  4. Upečené langoše,horúce potieram zmesou roztlačeného cesnaku,soli a vody.Posypem nastrúhaným syrom,kyslou smotanou,kečupom. Ak ich mám veľa zvyknem ich aj namraziť,bez potretia a posýpky.Ohrejem V MR a potom pokračujem v dochucovaní ako po upečení.