Rýchle langoše (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Vlastne ani neviem ako som recept získala.Na langoše mám receptov viac,ale tento sa mi osvedčil.
Postup
- Vlažné mlieko,droždie, lyžice cukru,lyžice hladkej múky,zamiešame a necháme vykysnúť.Do múky pridáme sódu,jogurt,soľ a nakysnuté droždie.Vlejeme a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme asi pol hodinky nakysnúť. Vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme asi na 14 častí.Urobíme z nich na pomúčenom lopáry bochničky,ktore trochu rozváľkame a necháme ešte asi desať minút kysnúť.
- Tieto keď trochu nakysnú pomastenými rukami roztiahneme a vkladáme do horúceho oleja.
- Upečené langoše ukladám na papierové utierky,aby som odsala prebytočný tuk.
- Upečené langoše,horúce potieram zmesou roztlačeného cesnaku,soli a vody.Posypem nastrúhaným syrom,kyslou smotanou,kečupom.
Ak ich mám veľa zvyknem ich aj namraziť,bez potretia a posýpky.Ohrejem V MR a potom pokračujem v dochucovaní ako po upečení.