Rýchle krevety s petržlenom

paploska - fotkapaploska, 6. júna 2013
Rýchle krevety s petržlenom
Foto: paploska

Po prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali byť čerstvé a voňavé. Odborníci riadia pripravovať ich Zobraziť celý popisPo prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali byť čerstvé a voňavé. Odborníci riadia pripravovať ich v celku, ale pre lenivých stravníkov ich môžete vopred očistiť - olúpať.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 hrsť
1 ČL
3 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako som už spomínala v úvode krevety môžete olúpať, alebo ich pripravovať v celku. Mne sa podarilo zohnať čerstvé krevety, a tak som ich pripravila bez lúpania. Na fotke sú už zmrazené, keďže som polovicu dala do mrazničky.

    Rýchle krevety s petržlenom  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravte si dresing z olivového oleja, posekanej petržlenovej vňate, morkej soli a cesnaku. Krevety nechajte odležať v chladničke aspoň 3 hodiny, najlepšie však cez noc

    Rýchle krevety s petržlenom  - obrázok 2
  3. 3

    Po odležaní ich rýchlo opečieme na panvici s olivovým olejom. Postačí aj olej z dresingu. Krevety podávame s bielym chlebom. Ja pečiem domáci. Dobrú chuť.

    Rýchle krevety s petržlenom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Idem naloziť a vyskúšam, páči sa mi jednoduchy recept.Dakujem.
gabriele
fantasticke jedlo...vrele odporucam..zvlast ked sa krevety marinuju cez noc
angast
nádhera !!! Takto ich milujem. Perfektnéééé.
marianne
a toto som ja presvihla,hmmm parada...patri medzi moje dovolenkove jedlo,na Menorke ich robia vynikajuco.Doma nerobievam,pockam si na cerstve,ale ked mam recept nerucim za seba...
paploska
@marianne veru španieli sa na ne experti :-) ešte tri týždne a už ich budem mať aj ja čerstvé a po španielsky :-)
marianne
keby bolo na mne,tak tam dovolenkujem kazdy rok,najlepsie dovolenky su tam:-)
paploska
@marianne minulý rok sme Španielov zanedbali (zbožňujem ich kuchyňu) a kuchyňu vymenili za tureckú. ale mňa neočaruje. uprednostňujem ryby, morské plody a zeleninu :-) len dúfam, že sa počasie v Európe umúdri.
marianne
My sme tam boli asi 5x ale nikdy nesklamali.Aj minuly rok sme boli,ked uz nevieme,kde ist, Spanieli to istia.Kvalitne sluzby,vyborne ceny o strave ani nehovoriac a vidiet je tam toho tiez spusta..muz ma rad aj Taliansko.Tak sa vzdy dotahujeme az nakoniec skoncime vo FR.:-)) No to pocasie bieda,ak sa nam nepodari ist niekde v juli,tak mam toho roku po dovci.A co?... pojdem na Liptovsku Maru:-)) k braskovi
2010
Na grill, dat azijsky petrzlen -koriander a chilli omacku tak ma naucili v mojej domovine 3 Thajsku, to neznamena Spanielske nie su super :-)


marianne
Ja viem,:-) ale aj tak sa tam citim tak domackejsie,a teraz pri 25% nezamestnanosti,Ti spravia co na ociach vidia..sluzby maju perfektne,ja som sa s lepsimi v EU nestretla.Minule ma tak potesila recepcna,ked som sla na plaz,vravi:Som si vsimla,ze ste zo Slovenska mame tu knihy v Anglictine a nemcine,ale zohnala som vam aj v slovencine...a pritom som ju o tom vobec neziadala.Vytiahla Twilight sagu v slovencine,no mila....:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia