Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Rýchla zemiaková polievka - Keď sa fantázii medze nekladú :)

babkaancika - fotkababkaancika, 19. decembra 2017

Teraz pred Vianocami má každý toho zhonu až nad hlavu. Ráno som sa rozhodla pri kávičke , že si idem zarobiť cestá - linecké, Zobraziť celý popisTeraz pred Vianocami má každý toho zhonu až nad hlavu. Ráno som sa rozhodla pri kávičke , že si idem zarobiť cestá - linecké, medovníkové a keď sa mi bude chcieť, aj zázvorníkové. Tak som sa do toho pustila, že som s hrôzou zistila, že sa blíži obed a teda treba niečo aj do huby dať . No ale čo? Aaaaaale čo , hladnému veľa netreba, rýchlo uvarím klasickú zemiakovú polievku a aby aj dzedko môj radostný nefrflal, spravím ju aj s klobáskou , veď to poznáte - taká diétová aj s krajcom chleba.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ČL
1 ks
1 konzerva
1 hrsť
medzi prsty
medzi prsty




Postup

  1. 1

    Postup klasický - nakrájané umyté zemiaky nasypať na udusenú cibuľku v kastróli a predtým zamiešať do cibuli červenú papriku - šak klasika :) Zemiaky premiešať, nechať trošku škvariť sa na cibuľke, podliať vodou tak, aby bola voda nad nimi ale tak na 5 cm, pridať korenie, rascu, jemne osoliť a než kastról prikryjeme, pridáme tam klobásku nakrájanú na drobné kúsky.

  2. 2

    Keď už boli zemiaky mäkké a klobáska uvarená, napadlo ma, že tam pridám trochu sušených hríbikov z tohtoročnej "oberačky", už pekne voňalo, ale stále sa mi zdalo, že by som tú moju krumplovicu mohla ešte vylepšiť. Otvorila som konzervu s bielou fazuľkou v slanom náleve a šup do kastróla. A nechala som to ešte pár minút jemne vrieť.

  3. 3

    A že som sa naučila, že netreba všetko "zasmážkovať", polievku som trochu zahustila bielou "jíškou" z obchodu . Iste to všetci poznáte , ja tomu slovensky hovorím "granulovaná zasmáška". A aby tomu nič nechýbalo, pridala som trošku majoránky a nakoniec nasekanej pažítky, že by tam aj zeleného hechýbalo. Než odbilo pravé poludnie , sedeli sme aj s dedkom spolu za stolom aj s krajcom čierneho chlebíka. Jaj, aj s pohárom chladeného Corgoňa - dobre nám to padlo obom.

Diskusia k receptu

ivet74
.. tak dobre ako aj mne Váš recept. Ďakujem ☺️
evanaaa
@Babkaancika , predstav si, že ja takúto zemiakovú polievku, alebo ešte lepšie (to znie) faľošný zemiakový guľáš robievam na prianie môjho muža často, síce trocha iný postup aj ingrediencie, ale zemiaky sú tam určite :-) a tenká obyčajná klobáska....ale aj ten tvoj je dobrý, lebo sa začína ako "krumpliguľáš" (mimochodom, ja dusím zemiaky na opaprikovanej cibuľke, keď robím granatírmarš).
babkaancika
haha, že Brgul :)))) No a to som sa ešte nepriznala, že do tej polievky som dala za hrsť zemiakových halušiek, ktoré mi zostali spred jedného dňa v chladničke. A chlapom šmakovalo, to sú takí moji vďační štravníci, chutí im až moc . Horšie je, keď si uvedomujú, že by bolo treba trošku pribrzdzit, lebo váha stone...Vtedy študujú čo si dat do huby , kolko a jak často.... vtedy sa pripájam k ním, robíme gratinované hento, potom toto, k temu kúsek kuraciny , ale beda - len na kvapke oleja... no veselo je občas pod našou strechou! No a posledne prišiel mladý na to, že sa dá na ryžovú diétu - nebudem sa tu o tom rozpisovať, ale tiež poriadna oná za drahý penýz - šak červená ryža, potom také a aj inačéééé ryže.... Trvalo to asnaj tri - štyri dni a ešte skôr, jak vyšlo slnko na piaty deň, prichytila som mladého jak cohní pocichu klobásku až mu oči vylézli z jamek..... "Mami, to nič, idem do posilovne...." Bol, aj sa vrátil , aj bolo cítiť z neho čosi chmelovej vône _"Mami, to sa nedalo vydržať, hodinu skáčem, spotený som jak somár v kufri, nedalo sa - dal som si jedno orosené..." No čo vám povím , zabit je ho málo....:) A potom si spomenem na nebohého môjho dzedka, ten ždycky dodal:"Aaaaale, čo to budem zabíjat, šak na robotu je to dobré..." Ups, , keď to budete čítať, tak sa nepohoršujte, nie u nás sa nič nezabíja , ešte aj toho kapra som kúpila v sáčku, bez hlavy aj paty, u nás si nedovolíme zabíjat po daromnici aj čas :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia