Rýchla vaľkaná štrúdľa
Autor receptu: juliana
Tak ako moja babička a mamička sa asi nikdy nenaučím vyťahovať cesto na štrúdľu, ale robím ju tak po mojom - narýchlo - vaľkanú a našim doma chutí. Tak sa podelím s Vami o recept. Je to hlavne pre gazdinky, ktoré nemajú veľa času na prípravu.
25 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, Heru, mlieko so štipkou soli vymiesim.
Cesto rozdelím na tri časti, na pomúčenej utierke rozvaľkám a plním plnkami.
Jedno cestáčko sa dá vyvaľkať presne ako je veľká utierka. Potom sa iba zroľuje a položí sa na plech vyložený papierom na pečenie a pečie sa pri 200 stupňoch C asi 20 minút.
- Plnky môžu byť ľubovoľné, napríklad:
Maková – 150 g zomletého maku, 150 g kryštálového cukru, nastrúhané jablká, 2 PL oleja
Orechová – 150 g zomletých orechov, 150 g kryštálového cukru, nastrúhané jablká, 2 až 2 PL oleja
Tvarohová – 250 g tvarohu, 150 g cukru, 100 g hrozienka, 2 PL oleja