Rýchla pečeň

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 14. januára 2013

Ak sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku. Ako prílohu som použil čili ryžu a uhorku. Osobne preferujem chlieb. Zobraziť celý popisAk sa chystáte pripravovať pečeň (bravčovú, kuraciu, husaciu ... ) ponúkam jednu rýchlovku. Ako prílohu som použil čili ryžu a uhorku. Osobne preferujem chlieb. Celá príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

300 g
200 ml
3 ks
1 KL
100 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Pečeň nakrájame na 0,5 cm plátky, cibuľu na hrubo. Zbožňujem cibuľu v kombinácii s pečeňou, preto jej dávam hodne.

    Rýchla pečeň - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu restujeme na masti (oleji) do sklovita

    Rýchla pečeň - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pečeň, za 3 až 5 min sa nám pekne zatiahne. Posolíme, pokoreníme a podlejeme pohárom vína – odporúčam červené (ja som mal po ruke biele a svet sa nezrútil). Po 1 minúte dusenia odstavíme. Víno spôsobí, že pečeň trochu stvrdne. Nie že by dostala rovno cirhózu, ale je hutnejšia.

    Rýchla pečeň - obrázok 3
  4. 4

    Ryžu opláchneme, na troche oleja osmahneme a zalejeme zhruba trojnásobkom vody v ktorej rozmiešame jeden bujón, lyžičku karí a podľa chuti posekané čili papričky ( dal som 3 ). Do stredu len tak pre chuť postavíme celú nakrojenú cibuľu. Solíme opatrne – je tam bujón.

    Rýchla pečeň - obrázok 4

Diskusia k receptu

medulienka122
pečeň som nejedla asi 30 rokov, keďže u nás muž to nemá rád, ale v sobotu som dostala chuť na restovanú pečeň, tak som kúpila, akú mali - kuraciu- a presne som spravila s ryžou, ale bez vína, super papanie
frezia68
Dobre si navaril :-) tiež dávam tak veľa cibule,ale bez vína,lebo máme radi mäkkú a preto aj solím až na konci.A s ryžou aj s tou cibuľou,do ktorej vpichnem 3-4 klinčeky.Ale Ty si vylepšil papričkami :-)
frezia
Pecen mame velmi radi,najcastejsie robim kuraciu,restovanu.Davam tiez vela cibule.Dakujem za pripomenutie.
rea1
ano, takto robim pecen uz odkedy som sa zacala motat po kuchyni, len bez vina a miesto ryze chlieb. a cubule vela-vela vela. :-)) je to naozaj velmi dobra bleskovka.
paeva
aj u nás je pečeň v obľube, lenže manžel ju nesmie, robím ju podobne s cibuľou, ja si dám víno potom, lebo ako píše frezia, máme radi mäkkú. ale každému chutí ten jeho recept.
ancicka
Skús trošičku vody podliať na začiatok varenia,len tak asi pol štamprlíka.Nechaj troška podusiť pod pokrievkou.Pečeň pusti šťavičku a je mäkučka a tak by som potom pridala vínko.
Ja som víno ešte nepodlievala,no najbližšie vyskúšam.Som zvedavá na tu chuť.
rein
si dobrý,no čo už s tebou:-)
kimlo
Ja tú pečeň pred koncom ešte trocha poprášim hladkou múkou a pridám trocha majoránky...a dodusím. Je to mňamka.
dodo46
moja pani ma naučila pridávať pár plátkov asi z polovičky jablka.
Nedôveroval som tomu, ale keď som ochutnal, bol som milo prekvapený.
Chutilo. S vínom by sa to asi pobilo- takže až po jedle. Vyskúšajte.
dajanca
pečeň máme radi... najradšej restovanú, na víne som ešte neskúšala :-)
zofos
všetko súhlasí ale s ryžou som ju ešte nejedol. Výborná je bravčová ,ale vínko tam nesmie chýbať, hlavne na zapitie, Doporučujem frankovku alebo alibernet.Tie jablká sú v tom výborné.
jozka2
je to mnmka,ja pridavam /podla mnozstva peceni/kyslu smotanu miesam ked sa smtana vstreba,ze ju niejevdno pridam horccu a trochu sojovej omacky paraaada.
jozka2
este tam kazdopadne chyba cervena paprika.
duschko
Pecen mozem na akykolvek sposob. No najrychlejsi je, ze ju narezem na platky, cca 0.5cm, pokorenim MCK, potriem horcicou a sprudka opeciem z oboch stran nech sa zatiahne. S cerstvym chlebom a kyslou uhorkou vynikajuca rychlovka. Rybarkuchar, netreba sa trapit nad tym ako prestat fajcit. To nezalezi od vole cloveka, ale od dlzky cigarety. Podla mna je ovela dolezitejsie pracovat na tom, ako si nezapalit cigaretu. Mne sa to podarilo z minuty na minutu, ale to je iny pribeh. Raz o tom napisem. Bude to zaujimave.
hanee
@rybarkuchar ja k tomu fajceniu, lebo pecen milujem, ale uz aj tu mi zakazali ,o) Fajcila som 60 denne /fuj, fuj, fuj!/ a jedneho dna som si povedala ze je to strasna sprostost a od vtedy som si nezapalila. Skusala som to pred tym milionkrat "obmedzit" a nepomohlo. Musis si len ty sam uvedomit, ze fajcenie nieje na nic dobre, je to obycajny zlozvyk, nevraviac o tom, kolko to stoji.
helca103
milujem takéto rýchle jedlá a pečeň mám rada na všetky spôsoby, tiež dávam veľa,veľa cibule a podobne ako píše @dodo46 , aj jablká veru mňamka. Páči sa mi tvoj spôsob varenia ryže s tou cibuľou. Vyskúšam celý recept podľa teba.
babkamt
Páčia sa mi chlapi čo sa vedia obracať v kuchyni. Navaríš , naservíruješ , nafotíš a pridáš nám pre potešenie na Varechu.Už som dávno nevarila pečienku.Dobre , že si ju pripomenul.
olinka12
Ja tiež varievam pečeň dosť často , podľa mňa znesie všetko aj slaninku aj jabĺčko vyskúšam aj tvoj recept. Ukladám do KK.
aroooo
Podobný recept som raz počula v rádiu aj som to spravila, bolo to ohromné, viem že tam išlo aj dosť cesnaku,majoránka, no nenapísala som si to a druhý krát už to nebolo ono, na niečo som zabudla, preto ukladám toto
vienetta
rybarkuchar, ja som prestala fajčiť pred 9 rokmi zo dňa na deň, s malou pomocou mentolových tic- tacov, zopár dní som si po každej cigarete dala tic-tac a potom už len ten a kupodivu mi cigareta až tak veľmi nechýbala a to som predtým fajčila 40 denne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia