Maková bábovka
Rýchla makovo-citrónová bábovka (fotorecept)
Autor receptu: luclup
Hrnčekové recepty mám zo všetkých najradšej. Táto na
prípravu rýchla bábovka ulahodí snáď každému, pre
milovníkov maku je ako stvorená. Inšpirácia je z časopisu
Pošli recept, recept som si prispôsobila svojej chuti a tu
je výsledok.
60 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Použila som hrnček s objemom 300 ml.
Do misy dáme múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva. Pridáme cukor, rozpustenú Heru, mlieko, vajíčka, mletý mak a na jemno nastrúhanú citrónovú kôru.
- Všetko metličkou dôkladne vymiešame. Hotové cesto vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Pečieme pri teplote 160 °C asi 45 minút. Vychladnutú bábovku polejeme citrónovou polevou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
- Bábovka je veľmi chutná, cesto mäkkučké a chute výrazné :) Citrónová poleva ju príjemne osviežila, nám proste chutí.