Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny fotorecept

jerica - fotkajerica, 23. apríla 2015
Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica Rýchlo a jednoducho spravené, na rôzne variacie . Ked mám chuť na mafiny, z cesta sú mafiny, keď chcem mať mini bábovečky, Zobraziť celý popis@jerica Rýchlo a jednoducho spravené, na rôzne variacie . Ked mám chuť na mafiny, z cesta sú mafiny, keď chcem mať mini bábovečky, tak čo, spravím aj mini bábovky, hlavne, formy sú využívané.

10/16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160/150 °C

Suroviny

250 g koláčová
50 g
1 bal.
2 ks väcšie celé
150 g
50 g
1 bal.
300 ml
50 g roztopené
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suché suroviny, múka, mak, prášok do pečiva, dobre premiešame, odložíme na stranu. mala som výbornú múku, "koláčová múka" objavila som ju pred rokom, s múkou som spokojná, rada ju používam.

  2. 2

    Vajíčka vymiešame s cukrom spolu aj s vanilkovým cukrom do penista, keď sú vajíčka vymiešané , zašľahám do vajíčok maslo, potom postupne na striedačku vmiesim (šľahačka/múka) , na koniec som dala do cesta mini kandinzované ovocie aj s kúskami čokolády, premiešam, vylejem do pripravenej formy. Formu vymastím a vysypem múkou.

  3. 3

    bábovku som piekla 40; minút na 160° C , rozpočet je na menšiu formu, moja forma je veľká, hrubšia , preto 40 minút. Myslím si, každý si pozná svoju rúru ako pečie, preto uvádzam orientačne údaje o čase pečenia.

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 3
  4. 4

    bábovková forma .

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 4
  5. 5

    z cesta som robila aj mafiny , mini bábovky

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 5
  6. 6

    :-)

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 6
  7. 7

    aj v mini bábovkovej forme , tam som nedala čokoládu ani hrozienka či brusnice, do stredu som dala na špic kávovej lyžice môj domáci jahodový lekvár.

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 7
  8. 8

    mafiny s lekvárom

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 8
  9. 9

    :-)

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 9
  10. 10

    ku kávičke :-)

    Rýchla MAKOVÁ bábovka, mini bábovka, mafiny (fotorecept)   - obrázok 10

Diskusia k receptu

klotilda
Mám rada takéto rýchle prípravy. Už je v KK, najbližšie upečiem bábovku podľa tohto receptu.
1x jerica
danielas
Jarka,ne tieto sa teším. Robíííím, len čo prídu deti a vnuci. Zatiaľ pozdravujem.
1x jerica
jujoska
zaujimava velmi... prosim ta kde kupujes tu muku? Este som na taku nikde nenarazila
1x jerica
motyka
Bez mletia maku? Výborná. Hlavne skoro hotová. Ukladám KK5*.
1x jerica
jerica
@tatranka , @klotilda , @kata50 , @danielas (aj ja pozdravujem), @jujoska múku som objavila v OC TERNO, @martamm , @skillet dúfam, že budeš spokojná, @kukulienka môže byť, @izabella aj ja som na tom ako ty, tiež mám rada makové, @motyka , všetkým ďakujem, je to pre mňa potešenie byť pri čítaní vašich komentárov. Nie je to svetoborné, ale jednoduché v jednej nádobe vymiešané a mak, ten len tak si puká na jazyku.
jarunka
Mam velmi rada makove, velmi pekna babovka, robim podobnu, Ja davam postruhanu pomarancovu koru, a pomarancovu stavu a aj do polevy pomarancovu stavu. Davno som ju nerobila, dakujem za pripomenutie
1x jerica
sovka62
Verím, že je výborná, hlavne preto, že si použila maslo. Skoro vo všetkých receptoch na podobné cestá je použitý olej. Veď áno, je to pohodlnejšie, ale kto raz ochutná cesto s maslom, k oleju sa nevráti. Asi pred pol rokom som v ceste na bábovku nahradila olej maslom a bola taká dobrá, že odvtedy inak nerobím ani bábovky, ani muffiny, ani liate koláče na plech.
1x jerica
valeri
krásna bábovka, bodla by k práve uvarenej kávičke, kým môj potomok - vnúčatko ešte spí :-)). Už je v mojej zbierke báboviek. Ešte zohnať tú múku
1x jerica
zuzanka1367
@jerica , priznám sa, že ešte som bábovku nepiekla, ale muffiny si podľa tohto cesta upečiem @jujoska ja som túto múku kúpila v COOP Jednote a majú aj na kysnuté cesto, je výborná.
1x jerica
katka78
Nie som veľmi na bábovky, zato môj ocinko ich ľúbi. Keď som ešte bývala s rodičmi a sestrou, piekla som nezriedka rovno dve - jednu pre neho a druhú pre nás tri :-) Recept si ukladám, pozdáva sa mi tam ten mak aj smotanka :-)
Ďakujem aj za radu @sovke62 s tým maslom, budem praktizovať :-)
1x jerica
pacik
Krásna a určite aj chutná bábovka, ja tiež dávam do cesta maslo namiesto oleja, zajtra sa bude piecť, 5* :-)
1x jerica
spetkasoli
mila@jerica , velmi si ma potesila tymto receptom, krasne si napiekla. Milujem vsetko, co je s makom a tento recept vyzera velmi lakavo, cakam zajtra navstevu a hned rano upeciem, aby bola babovicka co najcertvejsia, uz sa moc tesim a Tebe posilam velke diky a 5*od srdca, prajem pohodovy vikend:)
1x jerica
jerica
@jarunka s tým pomarančom to skúsim, @sovka62 vďaka aj za maslo, @valeri s múkou si nerob starosti, okrem hrubej múky, môžeš použiť akú máš, ked má vnúčik rád makové, tak to si pochutí, @zuzanka1367 priznanie "poľahčujúca okolnost" dúfam, že nesklame, @zinnajdha aj pre mňa je lákavá, určite bude v nedeľu k raňajšej káve, @katka78 pre mňa to z núdze cnosť, mala som chuť na niečo čo, by bolo s makom, tak som si to upiekla, nech vyvetrám formu, @terinka55 to sa ti len zdá, nič z toho naraz, @babav dík, tých báboviek aj s tvojou, je tu toho na výber až až:-) @pacik aj ja som s tým maslom spokojná, @spetkasoli teší ma , že si sa aj ty potešila, pre mňa je to duplovaná radosť, lebo som veľmi rozmýšlala či niekoho vôbec poteším s týmto receptom, je tu toho tak veľa dobrých receptov na bábovky, keby som začala vymenovávať, určite by som zabrala na dva dni stránky varechy, teraz stačí súhrn pre všetkých poďakovanie za milé kometovanie, je to potešenie, hlavne keď si myslíš , že na čo to budeš pridávať, ked to je také jednoduché. Pozdravujem všetkých čo to budú čítať, prajem slnkom zaliaty víkend:-) (škoda, tí naši hokejisti majú smolu, "šnóra" prehier sa s nimi ťaha ako smola na ceste )
jozka2
Babovecky ako od jerice,vyborne chutne,len prisadnut so salkou kavy.*****
1x jerica
tiginko
super bábovka, pridám si ju k bábovkovým receptom, určite sa zíde
1x jerica
honestka
ano, niekedy prave taketo jednoduche kusy nam vycaria usmev na tvari hoci chut dobroty ostane, kym sa neupecie nieco ine...
U teba @Jarka je to casto a tak niektori z nas mozu len spominat na cas kedy sme mohli a zavidiet tvojej rodinke....
hugs!
1x jerica
havino
nemám recept na makovú so smotanou, rada ťa čítam a tvojim receptom verím, gazdinka, ktorá je príkladom, ukladám si
1x jerica
jerica
@jozka2 potešilo, nedeľa pri káve, pozývam :-), @tiginko ako si myslím, ty ked skúsiš, určite "zdravô" s múkami čo ja sa s nimi neviem skamarátiť :-), @honestka Hanka, je to fakt jednoduché, čo mne vyhovuje, nechce sa mi byť pri "hrncoch" aj keď rada varím, ťahá ma to viac do záhrady ako sa motať v kuchyni :-) dík z spomienky :-), @havino ty beťárik, trochu si to prepískla, ty si tiež super s vareškou v ruke, zatiaľ máš energie na rozdávanie, hovorí sa tomu "jedna ruka v zadku, a druhou máš všetko porobené, béjvavalo:-), @marika21 pridávam foto, robila som na nedeľu ku kávičke :-)



sonulienka
Do kelu Jarka a čo som bola slepá? Veď to je bábovka a mafiny pre nás makové ďakujem určite prídu čo skoro na rad.
1x jerica
jerica
@svedka dík, @sonulienka hihi, do "kelu", skôr ja som slepá, ešte že si to stihla :-) všetkým veéééľmi pekne ďakujem za milé prijatie receptu medzi vaše " ká ká " :-) nech sa trochu pobavíme :-) KAKá.
venusa
Kde je mak, tam to žije :-) Vďačné recepty, ktoré ma vždy oslovia, ďakujem za ne.
1x jerica
zdenka1009
@jerica už týždeň si vyberám, ktorú bábovku upečiem a rozhodla som sa, že to bude tvoja, ešte mám asi 100g dobrého maku...poslala som ti TS ešte včera...pekný slnečný deň.
1x jerica
katka78
Milá @jerica , bábovka mala úspech, výborná bola, šťavnatá, recept ešte príležitostne využijem, len si musím kúpiť normálnu bábovkovú formu, mám takú obručovú s vyberateľným dnom (bábovka/torta). Nie je zlá, ale pre nás príliš veľká 26cm priemer + mne sa páčia tie klasické bábovkové formy viac. Veľmi pekne ďakujem za recept, môžem len odporučiť!


1x jerica
jerica
ďakujem za milé kometáre, @venusa máš pravdu kto má rád makové, tam to žije.
@danielas som potešená, že si spokojná s receptom, pre mňa hlavne je to rýchlo spravené.
@katka78 to som priam nadšená s tvojou zdokumentovanou prácou na bábovke, leď môžem poradiť. ja mám tiež veľkú formu, keď chcem aby bola plná, musím spraviť jeden a pol dávky, a ak máš mafinový plech, skús spraviť mafiny,mne vyšli na dva plechy .
katka78
Jerica, ak budem robiť nabudúce ešte do starej formy, určite urobím z väčšej dávky, ja som zvyknutá radšej v menšom, lebo sme len dvaja. Teraz sme síce boli piati, ale mi to nenapadlo. No veď príležitostí ešte bude :-) Ďakujem! :-)
amelie
náhodou som natrafila na tvoje bábovčičky, určite sa objavia na našom stole:-) ǔkladém a ďakujem:-)))
amelie
... sorry za "úkladém" :-( , jasné, že má byť "ukladám". ach, tie oči... dovi zajtra...
silvi
cavicek jerica ako sa mas? dufam ze si ok ze sa mas fajn, kedy nas potesis dalsim receptom?
katka78
Tak z "nie som veľmi na bábovky" som sa za krátky čast dopracovala k "milujem bábovky"...a táto maková je u nás už dosť obľúbená. Pečiem ju na rodinné stretnutia a pre návštevy. Úplne najviac nám chutí so slivkovým lekvárom, alebo sušenými slivkami.. lebo veď čo si budeme hovoriť.. slivky a mak, to je skvelá kombinácia. Ešte raz ďakujem @jerica a vrelo odporúčam ďalej! :-)





jerica
@katka78 ďakujem za milé slovíčka a fotečky , potešili a mafinky sú potešením s bonusom sovičiek. Teší ma , že si zmenila z "nie som", za "milujem", ale priznám sa bez mučenia, nevedela som čo napiecť rýchlo a bezbolestne, a ty si tu prišla a "nakopla si" ma :-) momentálne som fičala na slivkových guliach a šúlancami s makom, mám ich aj keby zima "udrela" v mrazničke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia