Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)

egreskaEgreska, 38 ročná žena, Ružomberok, 4. mája 2010 18:05
Ďalšie jej recepty »

Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)Foto: egreska

Suroviny

3 ks
1 PL
1/2 čl
štipka
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..

  2. 2

    Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík tiež opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist