Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)

Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 4. mája 2010 18:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..

2

Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík tiež opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 4. mája 2010 o 19:23
    super varianta egreska...ukladám :-)


  • honestka, 4. mája 2010 o 19:39
    dobre ranajky v nedelu...


  • marlen, 4. mája 2010 o 19:40
    toto tu chýbalo!


  • sjuz, 5. mája 2010 o 10:19
    perfekt :)!


  • gabili, 6. mája 2010 o 12:22
    mňamky tak toto vyskúšam


  • evakosziklova, 28. apríla 2011 o 10:59
    az na to ze benediktov sendvic sa robi s vajicka ktore rozbijeme vlejeme do vracej vody s octom a vyberieme po 30tich sekundach oplachneme v teplej vode a olala podava sa mnamka.. ak mate radsej zltok tuhy tak nechajte trosku dlhsie vajce vo vode.


  • pipina222, 14. decembra 2011 o 12:48
    ano, ja tiez poznam eggs benedikt zo stratenych vajec, hoci som to este neskusala. dokonca sa to ma vhodit do roztocenej vody. kazdopadne toto je prijatelna varianta pre nas lenivsich :) omacku rozhodne vyskusam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist