Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)

egreska - fotkaegreska, 4. mája 2010
Rýchla holandská omáčka (na Benediktov sendvič)
Foto: egreska

Suroviny

3 ks
1 PL
1/2 čl
štipka
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..

  2. 2

    Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík tiež opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..

Diskusia k receptu

evakosziklova
az na to ze benediktov sendvic sa robi s vajicka ktore rozbijeme vlejeme do vracej vody s octom a vyberieme po 30tich sekundach oplachneme v teplej vode a olala podava sa mnamka.. ak mate radsej zltok tuhy tak nechajte trosku dlhsie vajce vo vode.
pipina222
ano, ja tiez poznam eggs benedikt zo stratenych vajec, hoci som to este neskusala. dokonca sa to ma vhodit do roztocenej vody. kazdopadne toto je prijatelna varianta pre nas lenivsich :) omacku rozhodne vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia