Rýchla diétna nátierka - pokrývka chleba na ráno

mrnousik - fotkamrnousik, 30. mája 2013
Rýchla diétna nátierka - pokrývka chleba na ráno
Foto: mrnousik

Niekedy ráno proste nestíham, tak ako dnes. Otvorím chladničku, a tam maslo, masť, salamy... a zbytok bieleho jogurtu. Ten ma zachránil, poslúžil mi ako Zobraziť celý popisNiekedy ráno proste nestíham, tak ako dnes. Otvorím chladničku, a tam maslo, masť, salamy... a zbytok bieleho jogurtu. Ten ma zachránil, poslúžil mi ako veľmi vhodná surovina na prípravu raňajok :) Obvykle mávam v chladničke aj mäsitú hydinovú šunku, no dnes asi zobrala nohy na ramena a skončila v priatelovom brušku - zaslúži si, však ma narodeniny :)

1-2
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

60 g
1 stonka
20 g
1 čl
2 listy alebo ľadový šalát
Na doplnenie bielkovín:
40 g




Postup

  1. 1

    Bod číslo jeden bol, že sa ráno zobudíte mlsné ako keby ste týždeň nejedli. V hlave mi lietali párky, vajíčka na slanine, klobáska od starého otca... no samé dobroty, ktoré na mňa čakali v chladničke. Po vypití asi litra čistej vody na lačný žalúdok som začala uvažovať triezvejšie a otvorila chladničku znova :)

  2. 2

    Do bieleho jogurtu som nasekala petržlenovú vňať, listy hlávkového šalátu, kvapku olivového oleja, postrúhala kúsok zeleru, pokorenila a "pokrývka" môjho obľúbeného Tirolského chlebíka bol na svete.

    Rýchla diétna nátierka - pokrývka chleba na ráno - obrázok 2
  3. 3

    "Pokrývka" s chlebíkom v tejto podobe je bohatá na sacharidy a spolu s 40g chleba má cca 700kJ (6g bielkoviny, 30g sacharidy, 2g tuky). Ak by sme ju doplnili šunkou (40g), tak by mala približne 900kJ a bielkovín by bolo cca 14g. Môžme nahradiť aj vajíčkom, tam sa nám zvýšia bielkoviny na cca 18g a tuky na 10g. Keď zvolím variantu bez posledných dvoch spomínaných ingrediencíí, musím mať na vedomí, že olovrant a obed by mali byť založené na bielkovinách. A aby som nezabudla, na raňajky k chlebíkom povinne aspoň 1/4 uhorky, veľkú rajčinu, redkvičky, šalát, paprika, atď (foto je len ilustračné).

Diskusia k receptu

mariamka
obdivujem tvoju odvahu a tvorivost hned tak zrana a na lacny zaludok :) ja by som si dala ten jogurt a ostatne spraska manzel stylom jedno s druhym:) a z tych kalorii a cisel mam husiu kozu, to fakt takto pocitas den co den? ,, ty si asi nejaka "celebrita v utajeni" :))
mrnousik
@mariamka : si "zabila" :-D tak ja to uz tak nepocitam, lebo to po tych rokoch mam uz "v oku" :) sem prepočty pridavam preto, aby si ludia, co povedzme chcu chudnut uvedomili, ze dieta neznamena nejest ale ze jedlo pocas dna musi obsahovat urcite "parametre" a kedy sa co odporucuje jest :) cloveka, co ma "naprd" metabolizmus, miluje jedlo a chute a nechce si kupovat velke konfekcne cisla, nudza prinuti variť "trochu inak"...a ver mi, nie je to lahke, lebo priatel ma metabolizmus ako kyselina syrova, takze u nas sa varí oddelene :)
mariamka
ved ta je tu skoda, taka "vyziivova poradkyna" tu z toho nic nemas, ked tak dobry pocit... ale mozno niekomu to pomoze, ocenujem tvoju iniciativu :)) moj presadzuje to francuzske "ZerMeenSerVeec" :)) ale ver, ze radi ta tu vidime a mame :))
mrnousik
@mariamka : Tak teda dakujem :) na Varechu ma "vyslala" jedna z mojich "pacientok" z jedneho portalu, ze mam sem pridavat recepty aj so vsetkym, tak si hovorim, ze dobry napad. Ono tieto jedla si podla receptu asi maloktora gazdina spravi, kazda mame svoje vychytavky (vid moje halusky :-D ). Ale minimalne to inspiruje, povzbudi tych, co nie su spokojni pred zrkadlom :) A aj ja tu nacerpavam nove recepty, ktore budem moct "pretvarat" na dietnu variantu :)
mariamka
ja by som aj zdravo varila trebars podla teba, keby som bola sama, ale takto na 2x sa mi nechce :)) moji "zozeru" vsetko a nie je to na nich vidiet a ja sa najem z tych vyparov )) ale co ked to prestane fungovat? to zrkadlo je dobra motivacia, a najlepsie v kazdej izbe a v zivotnej velkosti :) urcite tu treba takyto zdravy novy vietor ako si ty :))
mrnousik
@mariamka : tak dakujem :) ako tu spominala @elixir tak som fanusik Mira Veseleho, a kazdy, komu sa podari dosiahnut idealne telo, zhodi cez 20 kg a darí sa mu ho udrzat cez 4 roky pri neobmedzovaní sa v papaní (zdravych variant), tak sa rad podeli so svojimi receptami :) mozno to ludi inspiruje :)
@marianne : dakujem, ale natierkou by som to nenazvala, skor "nakydkou" na chleba :-D
ericka
@ mrnousik, pobavil ma podrobný opis tvojho receptíku...A naozaj vypiješ nalačno ráno až liter vody? Ja pijem síce tiež,ale maximálne 3 dl vody s citrónom, liter by som určite nezvládla....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia