Rýchla bábovka

jantulka - bez fotkyjantulka, 18. mája 2010

Pri príležitostnej návšteve mi susedka priniesla pre deti túto bábovku. Okamžite som si ju obľúbila, preto že je rýchla a lacná

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1  hrnček
3 ks
1,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks
1 ks
2 káv.lyžičky




Postup

  1. 1

    Cukor s vajíčkami dobre rozšlaháme šlahačom, pridáme olej, múku,mlieko,citrónovú kôru,vanilku, prášok do pečiva. Odoberieme tretinu cesta, do ktorej zapracujeme kakao. Cesto vylejeme striedavo biele a kakaové do bábovkovej formi vymastenej a vysypanej múkou. Po dôkladnom vychladnutí vyklopíme z formi a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

babidka
u nas sa nikdy necaka na vychladnutie :-) je to naozaj rychle urobene ale tak isto aj zjedene :-)))))
dajaana
bábovky na každý spôsob - jednoducho ich zbieram - ďakujem :-)
bozulka
Takúto bábovku robím už dlhé roky a je opravdu výborná.Po čase som zistila,že bude ešte lepšia keď urobím z bielkov sneh.Pridávam niekedy hrozienka namočené v rume niekedy nedám kakao nechám bielu a pridám kúsky čokolády na varenie.A keď mi náhodou ostanú mleté orechy tak pridám do cesta a uberiem trošku múky.Tiež som pridávala aj polovičky orechov.A všetko bolo dobré.Vyskúšaj @jantulka a budeš mať vždy inú bábovku.Keď som mala náladu tak som poliala aj čokoládovou, citronovou alebo punčovou polevou.Tiež dobré.
tigrik05
Babovku som robila je vzborna a este som pridala hroyienka a kusky orechov. Je fakt rzchlo urobena ale aj hned yjedena,:)
misqs17
je super, vcera som natrafila na tento recept...tiez som dala hrozienka,orechy a trocha polamanej cokolody, no mnam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia