Ázijská polievka

Rýchla ázijská polievka

Autor receptu: lenkakvasnickova

Kto má rád štipľavú Áziu si príde na svoje. Recept pritom netrvá dlhšie ako 30 minút :)

30 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si nachystáme suroviny. Ryžové rezance namočíme na 5-10 minút do vlažnej vody. Huby, kapustu, mrkvu, cibuľku a tofu nakrájame. Cibuľka je dobrá, keď je nakrájaná na väčšie kúsky a kapusta na rezančeky, pričom musíme odrezať drevitú časť kapusty. Do polievky dávame len jej zelenú časť.
  2. Do vriacej vody dáme variť už namočené rezance a varíme krátko, maximálne 4 minúty. Vyberieme a necháme scediť. Nachystáme si 1,5 litra zeleninového vývaru. Kto nemá hotový si môže spraviť z bujónu. Na pol litra ide jedna kocka zeleninového bujónu.
  3. Do hrnca dáme sezamový olej. Kto nemá, môže ho nahradiť pokojne olivovým. Do rozohriateho oleja pridáme huby, kapustu, mrkvu, bambusové výhonky a krátko podusíme asi 5 minút. Potom nasleduje chilli paprička. Niekto má rád sušené chilli, polievka tak chutí tiež výborne. Každý si chilli pridá podľa seba ako má rád.
  4. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané tofu a červenú cibuľku. Zalejeme vývarom.
  5. Takto zaliatu polievku necháme prejsť varom asi 5 minút a hotovo.
  6. Na spodok misky naberieme za hrsť ryžových rezancov a zalejeme polievkou. Hotovo :)