Rybie filé zapekané s pyré fotorecept

abkul - fotkaabkul, 2. augusta 2013
Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept)
Foto: abkul

Tento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách. Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou Zobraziť celý popisTento recept robievam už dávno, pretože mojej rodine veľmi chutí pyré vo všetkých podobách. Recept je od jedného anglického kuchára a robený s malou obmenou patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá hlavne pre jeho lahodnú chuť. Tak ak sa Vám pozdáva, vyskúšajte.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ČL
200 g (alebo mladý)
4 ks
Na omáčku:
2 PL
2 PL
400 ml
podľa chuti
Zemiakové pyré:
1 kg
2 PL
200 ml
1 ČL
100 g (alebo iný syr)
 na vymastenie pekáča
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme očistené pokrájané zemiaky + soľ k príprave pyré. Keď sú uvarené zlejeme vodu, pridáme maslo a horúce mlieko a vyšľaháme pyré.

    Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si uvaríme vajíčka na tvrdo. Uvaríme omáčku: maslo do kastrólika roztopiť, pridáme múku, trošku popražíme a pomaly za stáleho miešania pridávame mlieko,krátko povaríme a odstavíme. Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misu. na spodok uložíme posolené rybie filety, ktoré ešte posypeme korením na ryby.

    Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tieto filety vylejeme omáčku a na ňu pokladieme hrášok a pokrájané vajíčka.

    Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pyré zamiešame postrúhaný eidam a toto naložíme na vajíčka a hrášok. Vrch pyré posypeme korením na zemiaky napr. na americké zemiaky a dáme zapiecť na 180 stupňov asi na 35 minút.

    Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto je už hotové jedlo. Keď ho nakladáte horúce tak ešte je to tekuté, omáčka sa rozteká,mňam, je to naozaj chutné a lahodné. Ale koľko ľudí, toľko chutí, treba vyskúšať. Nie je to také zložité, len trochu prípravy a jedlo je raz dva hotové. Tak dobrú chuť!

    Rybie filé zapekané s pyré (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

nonna
Mám až nebeské predstavy, ako TOTO môže chutiť.....FANTASTICKY! A možno by sa dalo obmeniť tak, že vajíčka surové zamiešať do omáčky. Ale aj takto, varené, môže to byť zaujímavé. Rybu by som ešte trochu pokvapkala citrónom. Ukladám do KK a hádžen na FBčko pre svojich kamošov ako typ pre nedeľné meny. Pohodový víkend! Nech "kulinárčina" potešuje.....
evanaaa
Veru, je to dobré, ale mne by stačilo zaliať buď len tým bešamelom, alebo dať len pyré. Podobné som už robila.
mesiar50
Ryby možem v hocijakej podobe.Jedlo sa mi zdá byť zaujímavé.Ďakujem za rcp.prajem všetko dobré.
iveta76
Práve sa to pečie,recept sa mi páčil,tak som ho hned vyskúšala,lebo som mala všetky ingrediencie,tak u idíme ked ochutnáme,v každom prípade dakujem za recept.