Rybie filé v čiernej omáčke fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. novembra 2010

Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona ju vzdy tradicne vari na vianoce. Prakticky stedra vecera Zobraziť celý popisPripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona ju vzdy tradicne vari na vianoce. Prakticky stedra vecera u nej by nikdy nemohla byt bez tejto omacky.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL
1 PL
1 PL
1/4 salky
1/4 salky, lúpané
1/4 salky
1/4 salky
1/4 salky
1 PL
1 PL, alebo malinový
40 g,nastrúhaný
200 ml
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny; Orechy si nasekame, mandle prekrojime po dlzke. Susene slivky vykostkujeme, figy nakrajame na mensie kusky, prilozime hrozienka, slivkovy lekvar a malinovy dzem. Rybu osolime, okorenime a obalime v hladkej muke. Pernik na struhanie som si upiekla podla Sovkinho receptu.

    Rybie filé v čiernej omáčke  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca si dame maslo a olej. Nechame rozohriat a prudko opecieme rybie file. Potom pridame vsetky suroviny co sme si pripravili, pridame bobkovy list a zalejeme pivom a vinom.

    Rybie filé v čiernej omáčke  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechame zovriet a za obcasneho premiesania varime asi 5-7 minut. Odlozime zo sporaka a ochutime citronovou stavou.

    Rybie filé v čiernej omáčke  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omacka ma nezvycajnu chut. Ked som ju jedla prvykrat vobec mi nechutila. Teraz uz s nou nemam problemy a mam ju celkom rada. Povodny recept sa vari s kaprom . Ja kapra nemam, tak pouzivam rybie file.

Diskusia k receptu

jatanika
práve včera som videla obdobný recept na českých stránkach, bolo tam však králičie mäso... asi sa toto vianočné jedlo podľa regiónu líšilo... určite niektorú verziu vyskúšam
katka75
no, moze to byt zaujimave, tak nieco ine. Mozno je aj lepsia na druhy den, ked sa chute trochu spoja.
palokuchki
@katka75 je to naozaj nieco ine. Vacsinou koho poznam, kto to jedol prvykrat, nikomu to nechutilo. Moj muz a vsetci jeho surodenci su na to zvyknuti a maju to velmi radi. Ja si myslim, ze je to asi viacej zvyk v Cechach ako na Slovensku. Aj @jatanika pisala, ze videla podobny recept v nejakom ceskom casopise. Ja som tento recept sem pridala len tak na porovnanie, ake vselijake speciality si ludia pripravuju na vianoce. Pre niektorych je to uplne nove jedlo a pre niektorych je to vianocna tradicia. @jatanika dufam, ze nebudes sklamana.
lucylee
tá omáčka ma zaujala, ale nejem ryby, dala by sa použiť aj s niečím iným ako rybou?
janger
Zaujimavy recept. A s cim sa to papka? Ci len tak samotne?
palokuchki
@lucylee kludne tu rybu tam nemusis dat. Ak chces urob si len tu ovocnu omacku. @janger podava sa to ako to vidis. Je to samostatny chod jedla na stedru veceru.
bozulka
Túto omáčku s malou úpravou som sa naučila jesť a variť v Južných Čechách.Robila som dve jedlá,obidve boli vianočné,kapor na čierno a divoký zajac s touto omáčkou.Jedlo sa to s výborným "houskovým" knedlíkom.Bolo to však bez figov,olivového oleja,asi preto,že to neboli domáce suroviny.Omáčka zvláštna,ale výborná.
rybarkuchar
Hľadal som recept na marinovanú krkovičku a našiel som Tvoju čiernu omáčku. Ešte som ju nikdy nejedol. Vyzerá zaujímavo - určite vyskúšam.
miamia
@lucylee robievam veľmi podobnú omáčku s bravčovým mäsom, vynikajúco ladí ku všetkému, kľudne aj ku kuraciemu skús... inak, vynikajúci recept, k rybke som ešte neskúšala...na tú zvláštnu chuť piva a vína sa dá rýchlo zvyknúť...pre mňa to má vždy nádych diviny, najmä v kombinácii s jalovcom...
radox1
tak tuto kombinaciu chuti si neviem ani nechem predstavit.pivo s vinom,dzemy,pernik,figy,slivky.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia