Foto: eraserhead
porcií
príprava
Postup
-
1
Niektorý ľudia ale aj zákony v niektorých štátoch hovoria že treba tieto ryby, nakoľko sa v tomto recepte neupravujú tepelne, je potrebné pred konzumáciou zmraziť. A to nasledovne 96h-15° C, 60h-20° C, 12h–30° C, 9h-40° C. Dôvodom je možný výskyt parazita Anisakis simplex.
-
2
Oddelíme hlavu, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť. Dôkladne umyjeme.
-
3
Poukladáme do vhodnej nádoby, sklo, keramika, nerez (nepoužívajte hliníkové a železné) a kompletne zalejeme vínnym octom (bielym alebo červeným) s trochou soli a šťavou z polovice citróna. V octe necháme maximálne 6 hodín.
-
4
Vyberieme z octu a osušíme papierovou - ľanovou utierkou.
-
5
Poukladáme do nádoby pridáme nasekaný petržlen, trocha soli, nakrájaný cesnak, a malé vetvičky feniklu. Zalejeme olejom.
-
6
Rovnako spravíme daľšie vrstvy.
-
7
A zalejeme olejom, necháme v chlade aspoň 6 hodín. Zakaždým keď odoberieme z rybyčiek dbajte nato aby boli stále zaliate olejom. Keď vám ostane iba olej, nevyhadzujte ho, zíde sa pri príprave cestovín.
-
8
Ak máte napriek tomu obavu, pripravte si napríklad takto
Diskusia k receptu