Rybičky marinované

eraserhead - fotkaeraserhead, 10. septembra 2012
5
porcií
12h minút
príprava

Suroviny

250 g
1 zväzok
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Niektorý ľudia ale aj zákony v niektorých štátoch hovoria že treba tieto ryby, nakoľko sa v tomto recepte neupravujú tepelne, je potrebné pred konzumáciou zmraziť. A to nasledovne 96h-15° C, 60h-20° C, 12h–30° C, 9h-40° C. Dôvodom je možný výskyt parazita Anisakis simplex.

    Rybičky marinované - obrázok 1
  2. 2

    Oddelíme hlavu, vyberieme vnútornosti a chrbtovú kosť. Dôkladne umyjeme.

    Rybičky marinované - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme do vhodnej nádoby, sklo, keramika, nerez (nepoužívajte hliníkové a železné) a kompletne zalejeme vínnym octom (bielym alebo červeným) s trochou soli a šťavou z polovice citróna. V octe necháme maximálne 6 hodín.

    Rybičky marinované - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme z octu a osušíme papierovou - ľanovou utierkou.

    Rybičky marinované - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme do nádoby pridáme nasekaný petržlen, trocha soli, nakrájaný cesnak, a malé vetvičky feniklu. Zalejeme olejom.

    Rybičky marinované - obrázok 5
  6. 6

    Rovnako spravíme daľšie vrstvy.

    Rybičky marinované - obrázok 6
  7. 7

    A zalejeme olejom, necháme v chlade aspoň 6 hodín. Zakaždým keď odoberieme z rybyčiek dbajte nato aby boli stále zaliate olejom. Keď vám ostane iba olej, nevyhadzujte ho, zíde sa pri príprave cestovín.

    Rybičky marinované - obrázok 7
  8. 8

    Ak máte napriek tomu obavu, pripravte si napríklad takto

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia