Rybia zmes s omáčkou Romesco

Autor receptu: bubadlo

Niečo pre labužníkov.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Omáčka Romesco: 5 červených paprík, 100g lieskových orieškov, 50g mandlí, 1 hlavička cesnaku, 3 plátky bieleho chleba, 5 rajčín Rybí vývar: 1 rybia hlava, 500g rybích vnútornosti, 1 surový zeler, 2 mrkvy, pol cibule, 1 petržlen, 1 rajčina
  2. Ryby poprášime múkou a zľahka opečieme na olivovom oleji. Stiahneme z ohňa a opečieme "dary mora". Pridáme k rybám, olej zlejeme a pustíme sa do prípravy omáčky. Všetky ingrediencie najskôr pokrájame alebo nahrubo nastrúhame (rajčiny navyše predtým olúpeme a chleba osmažíme).
  3. Zriedime vývarom a rozmixujeme. Medzitým uložíme ryby do pekáča, zalejeme rozmixovanou zmesou a pečieme v trúbe.