Rybárov guláš

podravka - fotkapodravka, 9. decembra 2016
Rybárov guláš
Foto: podravka

Komerčný recept<br />Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených spolu so zemiakmi je ako Zobraziť celý popisKomerčný recept<br />Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených spolu so zemiakmi je ako stvorený na odštartovanie vašej štedrej večere.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg (alebo inej ryby podľa vlastného výberu)
600 g
3 strúčiky
50 ml
3 PL
150 g
50 ml
1 PL nasekaná
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Rybu nakrájame, pokvapkáme šťavou z jedného citróna a posypeme 1 polievkovou lyžicou vegety. Rybu marinujeme 10 minút a následne obalíme v múke.

  2. 2

    V panvici rozpálime olivový olej a marinovanú rybu osmažíme 5 minút z každej strany. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé. Na zvyšnom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme pri nízkej teplote 15 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Pridáme osmaženú rybu a pretlačený cesnak a podľa potreby ešte podlejeme vodou. Varíme ďalších 10 minút.

  3. 3

    Krátko pred podávaním pridáme víno a nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
asu
asu
Páni z Podravky, na guľáš nám nesiahajte. Toto by mohol byť maximálne šalát, a možno aj celkom dobrý, ale guľáš - v žiadnom prípade...............
Aj reklama musí mať svoje mantinely.
evanaaa
No, keďže som ešte guľáš z ryby nejedla, nemôžem kritizovať, ale nevidím, čo je na ňom zlé? Aj keď by som to nerobila......alebo - možno?
mironi
Vyzerá to veľmi chutne....podobne robím aj rybacie rizoto, ktoré som sa naučil od korejcov na ,výške,...len bolo veľmi pikantné, ale skvelé...:-)