Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z ktorej som
urobila závitky. Spravila som bylinkové maslo, ktorým som potrela filety ryby, na to som
položila plátky údeného syra, stočila do závitkov a upiekla na masle v trúbe. Podávala
som s varenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom a s ľadovým šalátom s
citronovou zálievkou.
1 porcia |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny - maslo, plátkový syr, mätu piepornú, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, pažítku, citron a filety z aljašskej tresky. Filety z aljašskej tresky som nechala pri izbovej teplote úplne rozmraziť, opláchla som ich studenou vodou, osušila papierovou kuchynskou utierkou a osolila.
- Umyté bylinky som na drobno pokrájala a dala do misy.
- Očistila som nové zemiaky a dala do vody.
- K bylinkám som pridala zmäknuté maslo,...
- citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Všetko som spolu dobre zmiešala.
- Touto zmesou som potrela rybie filety.
- Na bylinkové maslo som pokládla tenké plátky syra a počínajúc od chvosta k druhému koncu som filety stočila do závitkov.
- Rybacie závitky som spevnila kovovými ihlami a špáratkami, aby držali spolu.
- Hotové závitky som preložila do pekáčika, podliala 1 PL oleja a pridala som ešte maslo. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým neboli pekne do ružova.
- Upečené závitky som preložila na tanier, odstránila som ihly,a špáratká, nemusíte sa báť, že sa rozpadnú, rozpustený syr ich drží pekne pohromade, podliala som ich výpekom. Podávala som s uvarenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom, kolieskom citrona a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou.
Je to rýchle, ľahké, svieže a veľmi chutné jedlo s jarnými bylinkami s jemnou údenou príchuťou.