Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z ktorej som urobila závitky. Spravila som bylinkové maslo, ktorým som potrela filety ryby, na to som položila plátky údeného syra, stočila do závitkov a upiekla na masle v trúbe. Podávala som s varenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom a s ľadovým šalátom s citronovou zálievkou.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny - maslo, plátkový syr, mätu piepornú, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, pažítku, citron a filety z aljašskej tresky. Filety z aljašskej tresky som nechala pri izbovej teplote úplne rozmraziť, opláchla som ich studenou vodou, osušila papierovou kuchynskou utierkou a osolila.
  2. Umyté bylinky som na drobno pokrájala a dala do misy.
  3. Očistila som nové zemiaky a dala do vody.
  4. K bylinkám som pridala zmäknuté maslo,...
  5. citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  6. Všetko som spolu dobre zmiešala.
  7. Touto zmesou som potrela rybie filety.
  8. Na bylinkové maslo som pokládla tenké plátky syra a počínajúc od chvosta k druhému koncu som filety stočila do závitkov.
  9. Rybacie závitky som spevnila kovovými ihlami a špáratkami, aby držali spolu.
  10. Hotové závitky som preložila do pekáčika, podliala 1 PL oleja a pridala som ešte maslo. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C 30 minút, kým neboli pekne do ružova.
  11. Upečené závitky som preložila na tanier, odstránila som ihly,a špáratká, nemusíte sa báť, že sa rozpadnú, rozpustený syr ich drží pekne pohromade, podliala som ich výpekom. Podávala som s uvarenými novými zemiakmi, preliatymi bylinkovým maslom, kolieskom citrona a s ľadovým šalátom s citrónovou zálievkou. Je to rýchle, ľahké, svieže a veľmi chutné jedlo s jarnými bylinkami s jemnou údenou príchuťou.