Rybacie fašírky
Rybacie fašírky

Rybacie koláčiky fotorecept

2010 - bez fotky2010, 5. septembra 2019
Rybacie koláčiky (fotorecept)
Foto: 2010

Rybacie koláčiky, no to je doslovný preklad anglického receptu, fish cakes. Taká ich klasika, že vraj nemajú žiadne dobré recepty.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 akákoľvek




Postup

  1. 1

    Zo zemiakov si uvarime pyre, mnozstvo tak 1:1 s rybou. Do pyre pridame za lyzicu nasekaneho kopru a podla velkosti nadrobno nakrajanu 1-2 jarne cibulky.

  2. 2

    Do mlieka pridame bobkovy list, korenie a sol a kusky ryby aku mame. Na nizkom plameni povarime - poaching (neviem slovenske slovo) tak desat minut potial az kym sa rybacie maso zacne oddelovat. Vyberieme, oddelime kozu, odstranime kosti a rybacie maso natrhame na mensie kusky.

    Rybacie koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K zemiakovemu pyre pridame vajicko a rybu, zmiesame a zacneme tvarovat gulky, ktore obalime v struhanke a potom ich stlacime, aby vyzerali ako fasirky. A pozor, vsetky pripravene kolaciky musime odlozit aspon na hodinu do chladnicky schladit. Vyberieme a oprazime na oleji do zlatista.

    Rybacie koláčiky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
@2010 : Dnes sme mali podobné chute,len ja ryby nemusím.Ty sa ale asi dostaneš ku kvalitným a čerstvým,tak máš zdravé jedlo :-).
malroxa
Poaching to bude myslím pošírovanie. Z franc. pocher. Myslím, že anglická kuchyňa je dobrá a nedocenená. Tento recept je fajnový.
haji
Pěkný recept, jednoduchý a chutný! Anglická kuchyně někdy může překvapit. Děkuji za inspiraci, ryby miluju na všechny způsoby. Pošírování v mléce rybu zjemní, příjemná to úprava.
violeta
Sú veľmi chutné, ale lepšie držia tvar, ak sa pripravujú zo zemiakov varených v šupke, pridá sa len žĺtok a namiesto srúhanky sa obaľujú v rozšľahanom vajíčku. Ja nedávam cibuľku ale strúčik cesnaku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia