Rybacie fašírky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 12. mája 2012
Rybacie fašírky (fotorecept)
Foto: dorisa

Kúpila som aljašskú tresku, bola tak napustená vodou, že sa jednoducho nedala inak pripraviť, len ako fašírky.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100-150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Aljašskú tresku som nechala rozmraziť, vytlačila som z nej vodu, natrhala na menšie kúsky.

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som ovsené vločky, vajce, nechala som ich nabobtnať. Hmotu ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty formujeme fašírky.

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto obalíme v strúhanke....

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a dáme ich na rozpálený olej upražiť.

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K fašírkam sa hodí zemiaková kaša, ryža, ale aj chlebík. Dobrú chuť.

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

akeber
neviem si predstaviť chuť a preto vyskúšam , páči sa mi :-)
andreacs
ja si viem predstaviť chuť, mňáááááááám, vďaka za pripomenutie, niekedy ich určite upečiem
izabella929
@doriska veru tieto fašírky som ešte nerobila...minule som skúsila urobiť z pečienok, boli celkom fajn..) vyskúšam niekedy aj tvoje.-) dík...
paveva
ja robievam rybacie fašírky, najlepšie sú z tolstolobika. nedávam ovsené vločky ale surový nastrúhaný zemiak, ale aj pečivo. veľa stravníkov, veľa chutí.
paveva
a ešte som chcela povedať, že ich pečiem v rúre, nepotrebujem toľko tuku a aj šťavnaté aj dobré.
jarunka
Fasirky mozu byt dobre, co mozu, urcite su dobre. Recept sa hodi , niekedy vyskysam. Nieco podobne som uz robila z tuniaka v konzerve.
nika60
Ryby mám veľmi rada občas robievam aj fašírky ,tiež dávam ovsené vločky, ale musím vyskúšať podľa @paveva strúhaný zemiak
rybarkuchar
Zemiak som ešte neskúšal. Najčastejšie dávam do fašírok uvarenú ryžu. Tým vyriešim aj prílohu.
tinca
@dorisa dobre si to vymyslela ja som robila už aj z pangasa, ja som dala tiež strúhaný zemiak. Ale najnovšie už tresku a pangasa nekupujem, lebo je tam kvantum vody, čiže platíme za vodu a nie za rybu
afataga
dobry napad, hlavne ze si si poradila, nekupuj mrazene ryby, je na nich tzv. glazura, co je vlastne tenka vrstva ladu, niekedy je to aj 20% z hmotnosti, cize zaplatis za smradlavu vodu, ked kupis chladenu, nestane sa to. Ja som vcera robila ine fasirky, ale v rure, vyskusaj niekedy
turistka
-už sa mi patrí urobiť rybacie fašírky- robím zmes 2/3 rybacina-1/3 bravčovina, takže sú vlastne zmes, vyskúšam s vločkami, tie mám vždy po ruke, tiež dávam petržlenovú vňať, robím z čerstvých rýb a tak mi znovu treba trošku popýtať rybárov
turistka
@dorisa , skúsim v najbližšej dobe, potom sa ohlásim, ale narobím ich moc, lebo fašírky mám rada len tak ku chlebu.
turistka
@dorica , nevydržala som, o ryby nemám problém - zohnala som, hlavy som dala do mraziaka, zídu sa , a teraz pražím druhú várku fašíriek, práve som jednu zjedla, máš pravdu netreba dávať bravčovinu, keďže to boli kapre, tie sú dosť mastné.
rajnica
Vyskúšané, chutilo. Ale - žiadne vyprážanie na oleji, s minimom oleja upečené v rúre
danka18
som rada že som našla tento recept,aj mne sa často stáva že sú rybacie pláty napustené vodou čistá katastrofa nabudúce urobím podla tohto receptu.
vareska1
ta chut musi byt skvela ... robievam len cisto z ovsenych vlociek a su mnam, tak aj tieto vyskusam :)))
baba
Určite sú fantastické, ale čo by som dala ja ešte strúčik cesnaku. K rybe sa hodí, aj ked sa hovorí, že zabije chuť. Vyskúšam.
dorisa
@baba , skús.....mňa to nenapadlo....dobrú chuť. Ďakujem za komentár.
aandulka
sú veru parádne, ja mám najradšej zemiakové pyré ku fašírkam a ten srtúčik cesnaku by som tiež dala. dávam*****
dorisa
@aandulka , ďakujem za komentár. Musím si už aj urobiť, ked ich vidim,,,chut prisla :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia